Doppio: heerlijk op januaridagen

Foto: Clarita Rijnsent

Op zo’n regenachtige blue-mondaydag – zoals je ze nogal eens niet alleen op maandagen tegenkomt in januari – is Doppio in Leidsche Rijn Centrum aan het Brusselplein een lekker warm bad.

Uit de speakers klinkt relaxte muziek die past bij het moment van de dag en het is er behaaglijk; warm licht straalt door de zaak. Dat het plafond zeven meter hoog is merk je als bezoeker niet eens. In de vitrines stralen heerlijkheden je tegemoet: cheesecake, appeltaart, brownies en als topper van het seizoen een ‘skigebakje’.

Nieuwe lunchkaart

Aan de leestafel kun je je laptop of krantje openen en er lekker neerstrijken. Doppio is bekend om zijn verschillende soorten koffies, maar je kunt er ook ontbijten – om 8 uur gaat de deur al open – en lunchen. Eigenaar van Doppio Leidsche Rijn Centrum en Doppio The Wall is Leonie van Putten. Zij vertelt: “De lunchkaart is net vernieuwd en heeft een Italiaanse draai gekregen met focaccia’s. Maar we hebben ook lekkere salades hoor.” Intussen laat ze ons de nieuwste Italiaanse lekkernij proeven: cannoli’s. Een opgerold koekje met een vulling chocolade, pistache of iets andersoortig lekkers. Heerlijk bij de koffie, maar niet echt passend bij een maand als januari waarin we eigenlijk wat kilo’s kwijt zouden willen raken. Maar who cares…

Terras met hapje en drankje

“We hebben trouwens ook plantaardige melk voor de cappuccino’s voor diegenen die geen melk kunnen verdragen”, brengt Leonie ons weer op aarde. Voor kinderen is er een aparte kaart: een placemat met kleurplaat en woordpuzzel. “In tegenstelling tot in The Wall heb ik hier wel een vergunning om alcohol te schenken. Straks in het voorjaar als het terras er weer staat is het heerlijk om daar met een drankje te zitten en met een plankje met lekkere Italiaanse borrelhapjes.”
Wij kijken er naar uit, maar tot die tijd is de winter best goed door te komen daar aan het Brusselplein, bedenken we als we de regen weer instappen…

Reacties