Uil Max doet zijn intrede in het Máximapark

Foto: PDP

Komende zaterdag gebeurt er iets bijzonders in het Máximapark: het uiltjespad wordt aangelegd.

De afgelopen jaren hebben jonge ouders, opa’s en oma’s vele Babybomen geplant. De opbrengst van dit project wordt nu besteed aan het Uiltjespad. Het pad wordt gemarkeerd met 23 uilenbordjes die jonge parkspeurders de weg wijzen. Zo worden ook jonge parkbezoekers echte Máximaparkkenners.

Uil Max

Maar de Uilenbordjes staan er nog niet! Die worden op zaterdag 19 januari aanstaande door vrijwilligers geplaatst. Het gaat niet om houten paaltjes waar een simpel bordje op is bevestigd met de afbeelding van wijze uil ‘Max’ erop, maar stevige stalen constructies die Max eer aan doen. Het zijn kunstwerkjes op zich. De wegwijzers zijn 1.40 meter hoog en moeten tot ongeveer de helft ingegraven worden.

Hulp gezocht

Om ze stevig te verankeren in de grond worden ze in beton gezet, een tijdrovende klus die nauwgezet uitgevoerd moet worden. Wie wil helpen? Als vanouds is om 9.00 uur de koffie klaar in de Werkschuur van De Vrienden van het Máximapark aan de Alendorperweg 10A in Vleuten. Rond het middaguur wordt in een broodmaaltijd voorzien, hard werken maakt immers hongerig. Aanmelden voor deze ochtend is belangrijk in verband met de te smeren boterhammen en het gereedschap dat voorhanden moet zijn. Mail om je aan te melden voor deze superleuke parkklus naar: [email protected].

Cookieinstellingen