11-jarige Leidsche Rijner start eigen bedrijf in lasergameverhuur

Foto: KG

Sinds 1 januari runt de 11-jarige Krijn Groenewegen een eigen bedrijfje in Leidsche Rijn. Hij  heeft in samenwerking met zijn achterneef een lasergameverhuur opgezet.

De juf van Krijn (groep 8, De Achtbaan) vertelde dat werkgevers graag iemand een baan geven als hij of zij als kind een eigen bedrijf is gestart, omdat je daar heel veel van leert. Dus toen ging Krijn bedenken wat hij dan zelf zou willen gaan doen. “Mijn neef Rens heeft al een paar jaar een eigen lasergamebedrijfje in Westland. Ik heb zelf een paar keer zijn laserguns gehuurd voor mijn feestje, en ik vond dat superleuk! Toen heb ik gevraagd of ik dat ook kon gaan doen, dat laserguns verhuren, maar dan in Utrecht. Rens vond dat een goed idee.”

Gesprek met ouders

Om tot deze stap te komen, gingen de jongens samen in gesprek met hun beide ouders. Nadat alles tot in de puntjes was uitgezocht, heeft Krijn nu alles in huis om kinderen en jongeren in Leidsche Rijn en Utrecht te voorzien van laserguns voor bijvoorbeeld stoere kinderfeestjes, bedrijfs- en klassenfeesten of school- en sportkampen.

Kamer van Koophandel

Krijn hoopt in Utrecht net zo’n succesvol bedrijf op te bouwen als dat van zijn grote neef in het westen van het land. Al gaan school en huiswerk natuurlijk voor, ook als hij volgend schooljaar naar de middelbare school gaat. Deze maand zit Krijn bij de Kamer van Koophandel om zich in te schrijven als Leidsche Krijn & Co en dan is hij officieel ondernemer. Misschien wel de jongste ondernemer van Leidsche Rijn.

Reacties

article
18328
11-jarige Leidsche Rijner start eigen bedrijf in lasergameverhuur
Sinds 1 januari runt de 11-jarige Krijn Groenewegen een eigen bedrijfje in Leidsche Rijn. Hij  heeft
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/01/14/11-jarige-leidsche-rijner-start-eigen-bedrijf-in-lasergameverhuur/
2019-01-14T11:24:41+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/01/14112320/IMG_5942.jpg
lasergameverhuur Leidsche Rijn
Algemeen, Geen categorie, Leuke ondernemers