Eigen verpakking meenemen naar de winkel: waar in Leidsche Rijn?

Foto: zwn

Het lijkt een trend voor 2019 te worden: je eigen verpakking meenemen naar de winkel. Dat scheelt afval.

Want heb je er wel eens over nagedacht hoeveel verpakkingen eigenlijk zinloos zijn? De plastic zak waar appels in zitten, de papieren zakjes bij de groenteboer voor de tomaten, de plastic schaaltjes voor vleeswaren, en zo kun je nog wel meer verzinnen dat soms direct in de prullenbak verdwijnt maar in elk geval later. Soms is het schrikbarend hoeveel afval een gezin in een dag produceert.

Boodschappentas

In steeds meer winkels ben je inmiddels welkom met je eigen verpakkingen. Je eigen bakjes voor vleeswaren mee naar de slager, en appels kieper je gewoon rechtstreeks in je boodschappentas. Er is nu een sticker die winkeliers voor hun raam kunnen plakken om daarmee aan te geven dat klanten er welkom zijn met hun eigen verpakkingen.

Raamstickers

Ook in Leidsche Rijn kan het op steeds meer plaatsen. Winkeliers kunnen zelf de raamsticker bestellen op www.zerowastenederland.nl maar als particulier kun je er ook een stapeltje bestellen en daarmee naar winkeliers gaan. Wellicht zijn ze er voor in, maar hadden ze er gewoonweg nog niet aan gedacht!

Reacties

article
18223
Eigen verpakking meenemen naar de winkel: waar in Leidsche Rijn?
Het lijkt een trend voor 2019 te worden: je eigen verpakking meenemen naar de winkel.
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/01/07/eigen-verpakking-meenemen-naar-de-winkel-waar-in-leidsche-rijn/
2019-01-07T14:37:20+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/01/07143651/Schermafdruk-2019-01-07-14.26.12.png
zere waste leidsche rijn
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws