Via Nova College opent maandag als Volt! de gloednieuwe deuren

Foto: BDG Architecten

Het nieuwe schoolgebouw bij het station in Vleuten wordt maandag in gebruik genomen door het Via Nova College. Dat meteen van de gelegenheid gebruik maakt om de naam van de school te veranderen. Volt! (met uitroepteken) is de nieuwe naam van de school.

Het Via Nova College moest verhuizen wegens ruimtegebrek: de school zat in hetzelfde gebouw als het Leidsche Rijn College, dat uit zijn voegen groeide. De vmbo’ers van het Via Nova College moesten dus een nieuwe plek vinden. Die is er nu, in Vleuten. Daar is plek voor 800 leerlingen; de school telt er nu 600.

Techniekprofiel

De volledige naam luidt Volt! toekomstmakers. Volt! verwijst naar het nieuwe techniekprofiel, waar vmbo-leerlingen snel hun techniekdiploma kunnen halen. Volt! werkt hiervoor samen met ROC Midden-Nederland, zodat de aansluiting tussen vmbo en mbo soepeler verloopt. Leerlingen halen dan sneller hun diploma, zo is de gedachte, en kunnen dan vrijwel zeker aan de slag in de techniek. Er is immers enorm behoefte aan technisch geschoolde mensen.

Kennismaken

Maar goed, maandag dus starten in een gloednieuw gebouw in Vleuten. Althans de leraren: zij zijn maandag druk met het uitpakken van spullen en inrichten van lokalen. Dinsdag worden de leerlingen voor het eerst verwacht. De eerste week staat in het teken van kennismaken: de leerlingen maken kennis met het nieuwe gebouw. Op woensdag 9 januari is open huis voor belangstellenden vanaf 14.00 uur, om kennis te maken met toekomstmakers en medewerkers.

Reacties

article
18209
Via Nova College opent maandag als Volt! de gloednieuwe deuren
Het nieuwe schoolgebouw bij het station in Vleuten wordt maandag in gebruik genomen door het
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/01/05/via-nova-college-opent-maandag-als-volt-de-gloednieuwe-deuren/
2019-01-05T14:31:53+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/01/05143911/via-novacollege.jpg
Volt! toekomstmakers
Algemeen, Geen categorie, Gemeente