Huurwoningen op plek voormalig informatiecentrum Leidsche Rijn

Foto: maps

Op de plek van het voormalig informatiecentrum Leidsche Rijn aan de Dirck Hoetweg komt nieuwbouw. Het huidige pand, met daarin een sportschool en kinderopvang, wordt gesloopt.

De sportschool en kinderopvang krijgen een plek in het nieuw te bouwen pand. Daarnaast komt er ruimte voor ongeveer 50 huurwoningen, waarvan tien sociale huur, 25 middenhuur en de rest duurder.

Groene omgeving

Het voormalig informatiecentrum Leidsche Rijn werd oorspronkelijk gebouwd als tijdelijk gebouw. De huidige eigenaar heeft de gemeente benaderd met idee├źn voor een herontwikkeling van het pand, nadat een van de huurders aangaf te willen uitbreiden. De gemeente ondersteunt ontwikkeling op deze plek. De omgeving rond het nieuwe pand wordt groener ingericht; er komen wandel- en fietspaden en mogelijk ook speelvoorzieningen. Daarnaast komt er voor bewoners en bezoekers een halfverdiept parkeerterrein. De volgende stap is het verder uitwerken van de plannen. Buurtbewoners en andere belanghebbenden worden betrokken bij de plannen.

Reacties

article
18185
Huurwoningen op plek voormalig informatiecentrum Leidsche Rijn
Op de plek van het voormalig informatiecentrum Leidsche Rijn aan de Dirck Hoetweg komt nieuwbouw.
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2019/01/04/huurwoningen-op-plek-voormalig-informatiecentrum-leidsche-rijn/
2019-01-04T14:22:40+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2019/01/04135514/DirckHoetweg.jpg
dirck hoetweg
Algemeen, Geen categorie, Gemeente, Wonen