Oude appelbomen, auto’s, prullenbakken en afvalcontainers

Foto: Politie

Het blijft raar, dat vernielingen en brandstichting bij Oud en Nieuw schijnen te horen. Er gingen in heel Utrecht 19 auto’s vlammen op; het aantal vernielde prullenbakken is niet geteld.

In Leidsche Rijn waren ook een paar autobranden, waaronder één in Terwijde en een Audi op de parkeerplaats bij Azotod aan de Meerndijk. In Veldhuizen werd de motorkap van een Volvo opgeblazen door vuurwerk. Burgemeester Jan van Zanen gaf gisteren te kennen dat “het te gek voor woorden is dat dit soort gedragingen bij Oud & Nieuw horen”. Hij prijst de inzet van de politie, brandweer, handhaving, jongerenwerk en ambulancemedewerkers en zei ook dat politie en justitie hun uiterste best doen om de daders van de autobranden te achterhalen.

Appelbomen

Niet alleen auto’s zijn ’traditiegetrouw’ het doelwit tijdens Oud & Nieuw, ook tal van prullenbakken gingen eraan, tijdens oudjaarsavond en voorafgaand daaraan. Ook een kledingcontainer waar je kleding voor de kringloop in kunt doen werd vernield door vuurwerk.
In het Máximapark zijn diverse oude appelbomen zwaar beschadigd door vuurwerk. Van verschillende kanten wordt inmiddels gepleit voor een vuurwerkverbod in de Utrechtse parken. Dat zou ook een hoop vuurwerkafval in het Máximapark schelen…

2019 is begonnen.

Reacties

Cookieinstellingen