Vanavond kun je meelopen met Rondje Kerst door Leidsche Rijn

Foto: Rondje kerst

Nog geen plannen voor vanavond? Loop dan mee met Rondje Kerst: een ronde in de vorm van een kerstboom door Leidsche Rijn.

Op zaterdag 22 december vindt voor de vijfde keer Rondje Kerst plaats. Samen met andere Leidsche Rijners kun je een route door Leidsche Rijn rennen. Een mooie en sportieve manier om iedereen in de buurt een prettige Kerst te wensen.

Kersttraditie

De organisatoren wonen inmiddels een aantal jaar in Vleuterweide en het hardlopen heeft buren bij elkaar gebracht. Met een vaste clubje rennen ze drie keer per week voor dag en dauw en genieten dan op die manier van de mooie omgeving, én zien ze wat er speelt in de buurt. Rondje Kerst is inmiddels een kersttraditie, waarbij steeds meer mensen uit de buurt zich aansluiten. Vorig jaar hebben zich ongeveer 30 sportieve buurtgenoten uit Vleuten en Utrecht aangesloten en samen hebben we een Kerstboom in Vleuterweide gelopen.

De Tol

Dit jaar jaar loopt de groep hun ‘kerstboom’ in Vleuten. De start is bij de Tol. Aanmelden kan via www.facebook.nl/rondjekerst. Verzamelen is om 19.00 uur bij de rotonde bij de Tol. De route is ongeveer 3,5 km. Het is geen wedstrijd, het gaat om de gezelligheid en de mooiste kerstboom. Dus minder-geoefende lopers en kinderen zijn van harte welkom!

Kerstmuts

Na afloop proosten ze op een mooie kerst onder het genot van een glaasje glühwein of chocolademelk. Deelname is gratis en voor elke deelnemer is er een kerstmuts. Rondje Kerst wordt dit jaar voor het eerst mede mogelijk gemaakt door het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht.

Cookieinstellingen