Bestuur wijkraad Leidsche Rijn stapt op

Foto: Liefst Leidsche Rijn

Het bestuur van de Wijkraad Leidsche Rijn ziet er geen heil meer en stopt per direct met de werkzaamheden. In een open brief aan de bewoners wordt uitgelegd dat het beleid van het nieuwe college geen toekomst biedt voor de wijkraad.

Woensdag hebben de huidige voorzitters van de wijkraad Leidsche Rijn Madelon Veerman-Walgering en Evalien van ’t Veen het College van B&W laten weten dat zij per eind december 2018 het bestuur van de wijkraad opheffen. Dit betekent dat er geen bestuur meer zal zijn. Meer nog is het een serieus signaal naar de gemeente “dat wij teleurgesteld zijn in de werkwijze van het huidige College naar ons als wijkraad Leidsche Rijn toe”, aldus het bestuur.

Belangeloze inzet

“Wij wonen beiden al ruim 12 jaar in de wijk, hebben het gebouwd zien worden, ontwikkeld zien worden, zien groeien en bloeien. We bemerkten problemen, we zetten ons belangeloos in en hoopten er de wijk een stukje beter, veiliger, mooier te maken samen met de andere wijkraadsleden”, aldus de vertrekkende bestuursleden.

Geen wijkraadpleging meer

Het nieuwe college heeft in 2018 flink gekort op de wijkraden, en er mogen geen grote jaarlijkse wijkraadplegingen meer worden gehouden. En juist zo’n wijkraadpleging is dé manier om te weten wat er leeft in de buurt en in de wijk over bepaalde onderwerpen. Ook is nog steeds onduidelijk hoe het nieuwe college met participatie wil omgaan: hoe kan de stem vanuit de bewoners en de wijk naar de gemeente goed gehoord blijven worden?
De wijkraad zelf heft zich niet op en blijft ook voor 2019 wijkraadsavonden organiseren en blijft luisteren naar wat er leeft in Leidsche Rijn.

Reacties

article
18036
Bestuur wijkraad Leidsche Rijn stapt op
Het bestuur van de Wijkraad Leidsche Rijn ziet er geen heil meer en stopt per
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/12/20/bestuur-wijkraad-leidsche-rijn-stapt-op/
2018-12-20T13:40:38+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2017/09/20105624/wijkraad.jpg
Wijkraad Leidsche Rijn
Algemeen, Geen categorie, Gemeente