De Intersport in Vleuterweide wordt Sport Leidsche Rijn

Foto: Sport Leidsche Rijn

De Intersport in winkelcentrum Vleuterweide gaat per 1 januari verder onder een nieuwe naam: Sport Leidsche Rijn. Eigenaar Alfons Verroen licht toe.

“Intersport was een franchise. Ik ben wel zelfstandig ondernemer, maar moet me als Intersport-zaak houden aan de collectie van Intersport. Je kunt als franchiser kiezen een aantal modules voor je collectie, maar geen van alle paste precies bij de doelgroep hier in Leidsche Rijn”, vertelt Alfons. Met als gevolg dat hij geregeld kindersportschoenen tekort kwam en herenvoetbalschoenen vrijwel standaard in de sale moest doen. Maar dat kon niet anders.

Meer sportschoenen voor kinderen

“Ik ga nu een collectie voeren die goed bij de mensen hier in Leidsche Rijn past. Dus dat betekent dat ik meer sportkleding en sportschoenen voor kinderen heb. Want daar is hier veel vraag naar.” Alfons somt op: voetbal staat hier in Leidsche Rijn op nummer 1, hockey op 2 en tennis op 3. Dat zijn de favoriete sporten van de jeugd hier en dat weet hij al drieĆ«nhalf jaar – zolang heeft hij zijn Intersportzaak in Vleuterweide – maar toch moest hij geregeld nee verkopen aan ouders die kwamen voor tennisschoenen voor hun zoon of dochter. Maar dat gaat nu dus veranderen.

Nike en Adidas blijven

“Ik blijf Nike en Adidas voeren, daar blijft vraag naar. De Decathlon is net nieuw in Leidsche Rijn, en die voert die merken niet of nauwelijks. Dus die concurrentie vrees ik niet. De eigen merken van Intersport gaan er uiteraard uit. Ik heb me voor de inkoop aangesloten bij een groep zelfstandige ondernemers die samen inkopen, zodat we dat samen wat groter kunnen doen.”

Nieuwe start

Alfons is druk met de omvorming van zijn winkel. Uiteraard wordt de pui anders – daar komt Sport Leidsche Rijn op – en ook de sponsoring en reclame-uitingen is hij aan het omzetten naar de nieuwe naam. Hij verheugt zich op de nieuwe start: “We zijn drieĆ«nhalf jaar geleden met de winkel begonnen, en dit voelt ook echt weer als een nieuw begin. Gelukkig hebben we een goede basis neergezet als Intersport, en nu wordt het nog beter omdat we beter aansluiten op de behoefte van de markt hier. We hebben er echt zin in!”

 

Reacties

article
18007
De Intersport in Vleuterweide wordt Sport Leidsche Rijn
De Intersport in winkelcentrum Vleuterweide gaat per 1 januari verder onder een nieuwe naam: Sport
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/12/18/de-intersport-in-vleuterweide-wordt-sport-leidsche-rijn/
2018-12-18T13:40:58+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/12/18131542/sportleidscherijn.jpg
sport leidsche rijn
Algemeen, Geen categorie, Leuke ondernemers