Roze Loper voor Welzaam voor LHBTI-vriendelijkheid

Foto: Welzaam

Vorige week kreeg Welzaam de Roze Loper: een certificaat voor LHBTI-vriendelijke zorg- en welzijnsorganisaties, ontwikkeld door ANBO en COC.

Welzaam zet zich er al jaren voor in dat iedereen zich thuis voelt en mee kan doen in Vleuten-De Meern, ongeacht afkomst, religie, leeftijd, of seksuele en genderidentiteit. Welzaam is de vijfde welzijnsorganisatie in heel Nederland die de Roze Loper uitgereikt krijgt.

Enthousiast verbinding leggen

De Roze Loper heeft als doel de sociale acceptatie van LHBTI’s in zorg- en welzijnsinstellingen te bevorderen. Aan de hand van drie thema’s wordt de LHBTI-vriendelijkheid van de organisatie getoetst. De auditor was positief over de enthousiaste sociaal makelaars van Welzaam die goed de verbinding weten te leggen tussen de bewoners in de wijk en zo met dialoog het onderwerp introduceren. Zo wil Welzaam de drempel verlagen en de bespreekbaarheid van LHBTI vergroten. Ook benoemde de auditor de actieve samenwerking en de verbinding met netwerkpartners op het gebied van LHBTI.

Welzaam houdt op te bestaan

Welzaam als eigen organisatie houdt eind van dit jaar op te bestaan. Het sociaal makelen wordt voortgezet door DOCK, dat de meeste sociaal makelaars overneemt. Ook onder DOCK zal de aandacht voor LHBTI en inclusiviteit blijven. Jennifer de Vaal van DOCK gaf aan de Roze Loper voor Welzaam als een goede aanmoediging te zien om voor de andere wijken van Utrecht ook de Roze Loper certificering te behalen. Sociaal makelaar Sandra Willemsen blijft bij DOCK en kan bewoners meer vertellen over de Roze Loper en het werk voor LHBTI. Zij is te bereiken op: [email protected]welzaamutrecht.nl

Reacties

article
17994
Roze Loper voor Welzaam voor LHBTI-vriendelijkheid
Vorige week kreeg Welzaam de Roze Loper: een certificaat voor LHBTI-vriendelijke zorg- en welzijnsorganisaties, ontwikkeld door
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/12/17/roze-loper-voor-welzaam-voor-lhbti-vriendelijkheid/
2018-12-17T16:02:48+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/12/17160142/IMG_20181213_164259-1.jpg
roze loper welzaam
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws