430 nieuwe huurwoningen in Leidsche Rijn Centrum

Foto: onb
Leidsche Rijn Centrum krijgt er circa 430 nieuwe huurwoningen bij. Twee derde valt in de sociale huur, een derde in de middenhuur. Het complex wordt gerealiseerd in de zuidpunt van Leidsche Rijn Centrum, vlakbij het NS-station.
Woningcorporaties Mitros en Portaal, woningorganisatie Wonam en de gemeente Utrecht tekenden vandaag de ontwikkelingsovereenkomst. De bouw start begin 2020.
Het gebouw krijgt een parkeergarage, fietsenstalling en op de begane grond voorzieningen. Op de kop aan de zuidkant bij de Grauwaartsingel en Centrumboulevard telt het ontwerp negen verdiepingen, de rest is zes hoog. De architectenbureaus Dam & Partners, NWA en JCAU ontwerpen elk een deel van het complex. In de duurzaamheidsambitie zal dit project voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG1).

Snelst groeiende stad

”Utrecht is de snelst groeiende stad van het land”, zegt Klaas Verschuure, wethouder Ruimtelijke ontwikkeling en Leidsche Rijn. “We bouwen de komende jaren veel woningen, zowel in de bestaande stad als in nieuw te ontwikkelen gebieden, onder meer in Leidsche Rijn. We willen daarbij plek bieden voor iedereen. Daarom zetten we fors in op sociale woningbouw en middenhuur, mede voor starters op de woningmarkt. Ik ben blij dat er ook in dit complex veel van dit soort woningen komen.”

Reacties