Miyabi: culinaire verrassing in Leidsche Rijn Centrum

Foto: Clarita Rijnsent

We stapten binnen bij Myabi, één van de nieuwe restaurants aan het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum. Een heerlijke Aziatische verrassing!

Eigenaar is Remco Roemer, een echte Leidsche Rijner dus een echte lokale ondernemer. “Ik woon al vijftien jaar in Leidsche Rijn en ik zag kansen hier in Leidsche Rijn Centrum voor een restaurant”, vertelt hij. Remco heeft al een restaurant in Houten, Yakimono langs de A27, dus nieuw was de branche niet voor hem. Leidsche Rijn Centrum bekeek hij in eerste instantie een beetje sceptisch, maar toen het meer vorm kreeg werd hij enthousiast. “Toen ging het snel. Een jaar geleden mailde ik de verhuurders mijn ideeën voor mijn restaurant en in de zomer gingen we al open.”

Twee topkoks

En het gaat goed; zeker de zomermaanden met een groot terras voor de deur en een ijssalonnetje waren een succes. “Nu is het nog even wachten tot alle appartementen bewoond zijn, want wij moeten het vooral hebben van omwonenden die even lekker willen eten”, aldus Remco. Hij benadrukt dat de kwaliteit van de gerechten heel belangrijk is, die moet goed zijn en daar moeten gasten voor terug willen komen. Hij lacht: “Ik merk wel dat mensen lunchen bij een Aziatisch restaurant niet gewend zijn. Maar als ze op het terras zien wat wij serveren zit het vrij snel vol.” Hij bedoelt maar: de gerechten zien er mooi, aantrekkelijk en vooral heerlijk uit. Hij werkt dan ook met twee topkoks, die heerlijke dingen op tafel toveren. De uitstraling is van het hogere segment, maar de prijs niet. “Je kunt hier met z’n tweeën prima eten voor vijftig euro.”

Interieur

Het interieur van Miyabi heeft Remco helemaal zelf bedacht: een zwart plafond, lichte vloer en natuurlijke materialen. De enorme lampenkappen vallen direct op en er moeten nog een paar eye-catchers aan de muur komen.”Daar heb ik wel ideeën over, dat komt nog. Leidsche Rijn Centrum is intussen een prachtig nieuw centrum geworden, als je kijkt naar de straten en de boulevards. En het plein, met de fontein; dat is een heerlijke plek om te zijn. Ik kan niet wachten tot  alles straks echt klaar is hier!”

Kerst

O ja, kerst: natuurlijk kun je voor je kerstdiner terecht bij Miyabi; wel alleen op tweede Kerstdag. Op www.miyabi.nl vind je meer info.

 

Reacties

article
17851
Miyabi: culinaire verrassing in Leidsche Rijn Centrum
We stapten binnen bij Myabi, één van de nieuwe restaurants aan het Brusselplein in Leidsche
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/12/09/miyabi-culinaire-verrassing-leidsche-rijn-centrum/
2018-12-09T21:40:20+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/12/07164840/Unknown.jpeg
Miyabi Leidsche Rijn Centrum
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws, Leuke ondernemers