Goed in taal? Word taalmentor

Foto: Taal Doet Meer

Bijna 30 kinderen in Utrecht staan op dit moment bij Taal Doet Meer op de wachtlijst voor een taalmentor. Taal Doet Meer wil deze kinderen heel graag in januari koppelen aan een vrijwillige taalmentor.

Taal Doet Meer roept Utrechters op zich aan te melden als vrijwilliger. Dan kunnen deze kinderen vanaf het nieuwe jaar de hulp krijgen die ze zo hard nodig hebben.

8 – 15 jaar

Taal Doet Meer zorgt er met haar vrijwilligers voor dat nieuwe, anderstalige Utrechters kunnen meedoen in de Utrechtse samenleving. Hieronder zijn ook veel kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. Voor deze kinderen vormt taal vaak een belemmering. Zij kunnen goed hulp gebruiken op de basisschool, bij de overgang naar de middelbare school en bij het maken van hun huiswerk. Op dit moment lukt het niet om alle kinderen die hulp nodig hebben, te koppelen aan een vrijwillige taalmentor. Bijna 30 kinderen staan op de wachtlijst. Het streven is om deze kinderen in januari te kunnen koppelen aan een vrijwillige taalmentor. De mentoren zijn minstens een half jaar beschikbaar en krijgen voor de start een training.

Brugklasleerling ondersteunen

Vrijwilligerswerk hoeft niet per se veel tijd te kosten. “Als mentor bij het project School’s cool probeer ik mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij door een brugklasleerling te ondersteunen bij de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Dit vrijwilligerswerk is goed te combineren met mijn privéleven en een fulltimebaan. Het kost mij relatief weinig tijd, terwijl die 1,5 uur per week mijn brugklasleerling juist erg kan helpen. Ik heb dankzij mijn ouders een goede jeugd gehad en veel kansen gekregen. Op deze manier wil ik eraan bijdragen dat andere kinderen ook de kansen kunnen krijgen die ik heb gekregen”, aldus vrijwilliger Pieter-Paul.

Geïnteresseerd?

Potentiële vrijwilligers die interesse hebben om aan de slag te gaan als (taal)mentor, kunnen contact opnemen met [email protected] of 030-2947594. Meer informatie over Taal Doet Meer en de verschillende projecten die Taal Doet Meer aanbiedt, is te vinden op www.taaldoetmeer.nl.

'

Reacties

article
17767
Goed in taal? Word taalmentor
Bijna 30 kinderen in Utrecht staan op dit moment bij Taal Doet Meer op de
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/12/04/goed-taal-word-taalmentor/
2018-12-04T17:41:16+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/12/04174051/taaldoetmeer.jpg
Taal doet meer Utrecht
Algemeen, Geen categorie