Deze verlichting voor de bioscoop ook gezien? Het zijn auto’s

Foto: RNDR

De lampen op het grasveld voor de rode bioscoop vormen een kunstwerk met de titel Open Highway. De lampen verbeelden de auto’s die op de A2 onder het Berlijnplein door rijden. Op dat moment.

Rode lampen verbeelden auto’s richting Den Bosch, de witte richting Amsterdam. Het is het werkelijke aantal auto’s dat er op dat moment rijdt, dat is het leuke ervan. Het kunstwerk is ook even groot als de onderliggende A2, de schaal is 1:1, en heeft een oppervlakte van zo’n 20 bij 30 meter. De data om de voertuigen te kunnen simuleren, komen van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens. Dagelijks voorspelt dit overheidsinstituut de snelheid en hoeveelheid van voertuigen die onder andere door de Leidsche Rijntunnel rijden, de op twee na langste tunnel van Nederland.

Data vertalen naar kunst

Open Highway maakt de verborgen infrastructuur onder het Berlijnplein zichtbaar op het plein, door de data om te zetten tot informatie en te vertalen in een kunstwerk met lampen. De installatie maakt zo zichtbaar dat Leidsche Rijn Centrum bestaat bij de gratie van de A2 snelweg en laat het zien dat de toekomst van de stad letterlijk gelaagd zou kunnen zijn: infrastructuur kan nu al worden ‘weggestopt’ om plaats te maken voor een nieuwe stadswijk.

RNDR

Het kunstwerk is ontworpen door RNDR, een ontwerpstudio voor interactieve media. Open Highway is mede mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie.

Reacties

article
17645
Deze verlichting voor de bioscoop ook gezien? Het zijn auto's
De lampen op het grasveld voor de rode bioscoop vormen een kunstwerk met de titel
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/11/29/verlichting-bioscoop-ook-gezien-autos/
2018-11-29T10:16:52+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/11/29100204/Schermafdruk-2018-11-29-10.00.51.png
RNDR Berlijnplein
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws