Sinterklaas: ruilen is het nieuwe kopen

Foto: inekus

Niet alle gezinnen hebben genoeg budget om een uitgebreide pakjesavond te vieren. Dus waarom geen speelgoed ruilen? Op 1 en 2 december is er een groot ‘Recycle Sint’-event in de Utrechtse Bazaar.

Veel speelgoed kan best nog een rondje mee als het al een tijdje verwaarloosd in een hoek ligt. En waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen? Mooi meegenomen: je verkleint meteen die speelgoedberg in je huis. Vorig jaar was de ruilmarkt in de Utrechtse Bazaar een enorm succes.

Te veel speelgoed

Elif Algu, oprichter van Recycle Sint en eigenaar van Brand Social Impact bureau ‘Branding A Better World’: “Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent: iedereen heeft te veel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen.”

Komend weekend

Duurzaamheid mag ook leuk zijn. Daarom is er Recycle Sint. Dat is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en – niet onbelangrijk – goed voor de portemonnee. Komend weekend is het Recycle Sint-event in de Utrechtse Bazaar. Ouders en kinderen kunnen speelgoed komen inleveren om 9.30 en om 10.00 kan het ruilen beginnen. Bekijk de website voor meer informatie: http://www.utrechtsebazaar.nl

Cookieinstellingen