Aanvallende kraaien in het Waterwinpark

Foto: Universal's

De kraaien in het Waterwinpark maken deze dagen geregeld duikvluchten richting passerende fietsers. Dat voelt als een heuse aanval. Een fietser hield er een wond aan het hoofd aan over.

Het gebeurt vaker dat kraaien mensen ‘aanvallen’. Aanvallen tussen haakjes, want ze zien ons natuurlijk niet als prooi. Men vermoedt dat de vogels ons schrik willen aanjagen en ons uit hun buurt willen hebben. Desalniettemin kun je er behoorlijk van schrikken en je wel zeker aangevallen voelen. Langs het kanaal richting Papendorp hangen zelfs waarschuwingsborden voor aanvallende kraaien. Vorig jaar was het omstreeks deze tijd een aantal keer ook raak in het Máximapark, daar werden fietsers op het Lint door kraaien belaagd.

Wat kun je doen?

We hebben even opgezocht wat je er tegen kunt doen. Niet in de buurt van de vogels komen is één van de tips, maar daar heb je weinig aan. Wat wel helpt: niet in je eentje zijn. Twee of meerdere mensen bij elkaar worden niet zo snel aangevallen. Wat ook helpt: goed om je heen kijken en als je een verdachte vogel op je af ziet komen, helpt schreeuwen en molenwieken met je armen. Ziet er een beetje raar uit, dat wel, maar je jaagt de vogels er wel schrik mee aan. Succes!

Cookieinstellingen