Pop-up winkel met creatieve cadeautjes en kunst in LRC

Foto: MB

In Leidsche Rijn hebben we de Kersenboomgaard, waar veertig kunstenaars in atelierwoningen wonen. Zij hebben nu gezamenlijk een tijdelijke winkel in Leidsche Rijn Centrum geopend. Boordevol sinterklaas- en kerstcadeautjes.

Kim van der Zijde is één van de initiatiefnemers van mini-warenhuis de pop-up gaard, zoals het heet. Ze vertelt: “Wij hebben elk jaar een paar dagen open huis. Onze bewoners tonen dan hun kunst aan het publiek. Deze dagen worden altijd druk bezocht door een min of meer vaste groep belangstellenden, die altijd erg enthousiast zijn. En omdat we met zovelen zijn en zoveel mooie dingen maken, wilden we het groter en uitgebreider doen, dat open huis. We waren al langer aan het kijken of er ergens in Leidsche Rijn een geschikte ruimte vrij was en toen kwam dit langs.”

Porseleinen sieraden

‘Dit’ is een nog lege winkelruimte in Leidsche Rijn Centrum, aan de Wenenpromenade, op de hoek tegenover Van Haren. De ruimte is groot, en alle deelnemende kunstenaars hebben een eigen plekje in de ruimte gecreëerd. De tentoongestelde spullen variëren van kerstkaarten tot schilderijen, meubels – waaronder heel mooie lampen! – en sieraden. En véél is ook lekker betaalbaar voor onder de kerstboom. Eén van de ontwerpsters is Mianne de Vries (foto). Zij maakt porseleinen sieraden: ringen, broches en oorbellen. Oorbellen in de vorm van hartjessnoepjes of een opgerolde dropveter. Voor de echte snoepkonten.

Verheugkalender

Ook stuitten we op Fleur van de Velde, die – heel leuk – de ‘verheugkalender’ heeft ontworpen. “Het idee komt van de adventkalender voor kerst, waarbij kinderen elke dag een vakje kunnen openmaken. Mijn zoontje vond dat zo leuk, dat ik op het idee kwam om voor meerdere gebeurtenissen zo’n kalender te maken. Dus voor een trouwerij, een vakantie, weer naar school, een verjaardag, noem maar op. Ter ondersteuning van de voorpret.”

Tot kerst

En zo zijn er in het mini-warenhuis veel meer leuke verrassende cadeautjes te vinden. De pop-up gaard is er tot 24 december, dus je hebt nog even de tijd tot kerst. Het is echt leuk; laat je er vooral verrassen!

Op de foto Mianne de Vries met haar porseleinen sieraden.

'

Reacties

article
17589
Pop-up winkel met creatieve cadeautjes en kunst in LRC
In Leidsche Rijn hebben we de Kersenboomgaard, waar veertig kunstenaars in atelierwoningen wonen. Zij hebben
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/11/26/pop-up-winkel-creatieve-cadeautjes-en-kunst-lrc/
2018-11-26T15:47:56+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/11/26154635/IMG_8712.jpg
pop-up gaard
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws, Leuke ondernemers