Weer autobrand in Leidsche Rijn

Foto: pixabay

Gisteren waren er in Utrecht binnen een uur twee autobranden. Na een brand in Hoograven was het later op de avond raak in Leidsche Rijn.

Aan de Operettelaan in Leidsche Rijn was een geparkeerde Daihatsu Quore het doelwit, iets voor acht uur gisteravond. De brandweer was er snel bij want de centrale zit om de hoek. Toch brandde de auto volledig uit. Eerder was er in Hoograven een auto uitgebrand. De teller van het aantal autobranden in Utrecht staat daarmee op zeven in een week tijd.

Drones

Meestal is het rond de jaarwisseling flink bal als het om autobranden gaat, maar in Utrecht is het heel het jaar door raak. Tijdens de jaarwisseling wil de gemeente drones inzetten om daders van autobranden op te sporen. Je kunt flink gedupeerd raken als je auto uitbrandt. Als je alleen WA verzekerd bent, krijg je niks vergoed. Bij een casco of een beperkt casco verzekering krijg je de schade van autobrand wel vergoed. Als je alleen een aansprakelijkheidsverzekering hebt, moet je afwachten of er iemand voor de brand wordt opgepakt. Je moet dan wel een claim indienen. Overigens is de kans dat dat wat oplevert gering, want maar bij twintig procent van de brandstichtingen wordt er uiteindelijk een verdachte gevonden.

Reacties

article
17572
Weer autobrand in Leidsche Rijn
Gisteren waren er in Utrecht binnen een uur twee autobranden. Na een brand in Hoograven
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/11/25/weer-autobrand-leidsche-rijn/
2018-11-25T19:55:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/11/26124854/autobrand.jpg
autobrand Leidsche Rijn
Algemeen, Geen categorie, Gemeente