‘Gouden’ studentenwoningen in Leidsche Rijn

Foto: Ronald Correljé

Naast station Leidsche Rijn komt [email protected]: een studentencomplex met 250 appartementen voor studenten en young professionals. Het pand krijgt een opvallende gouden gevel.

De appartementen zijn 23 of 30 vierkante meter, en verder wel van alle gemakken voorzien. Op het dak komen zonnepanelen, zodat het gebouw op duurzame energie draait. Omdat de appartementen efficiënt zijn ontworpen, wordt er extra kwaliteit gestoken in de gezamenlijke ruimtes (onder andere voor de was) en de goudkleurige gevel. Dit is goudkleurig geanodiseerd aluminium met honingraatperforatie, die als een jas om het gebouw heen zit.

Leefplein

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het ontwerp is de plek naast het spoor. Daardoor kunnen de ramen aan die kant niet open. Daarom komt de ventilatie in de appartementen aan de spoorzijde vanaf het binnenplein. Het centrale hart van het complex is een verhoogd leefplein, boven de parkeergarage. Rondom het plein is ruimte voor diverse commerciële en sociale functies.

'

Reacties

article
17454
'Gouden' studentenwoningen in Leidsche Rijn
Naast station Leidsche Rijn komt [email protected]: een studentencomplex met 250 appartementen voor studenten en young professionals.
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/11/19/gouden-studentenwoningen-leidsche-rijn/
2018-11-19T13:32:08+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/11/16165110/IMG_8520.jpg
[email protected]
Algemeen, Geen categorie, Wonen