Bandjeswedstrijd van Leidsche Rijn gaat weer van start

Foto: Cultuur19

Maar liefst 15 bands doen dit jaar mee aan de Grote Prijs van Leidsche Rijn, de jaarlijkse wedstrijd voor beginnede muziekbands. De genres lopen uiteen van rock tot jazz en r&b.

KLUB19, het jongerenprogramma van De Vrijstaat, Cultuur19, Azotod en DOENJA Dienstverlening, organiseert deze bandwedstrijd voor muzikale jongeren (12-19 jaar) om een impuls te geven aan de lokale bandscene. Met succes, want aan eerdere editie  deden bands mee als Between The Jars, Magik Trick en Electric Memories. Deze jonge bands timmeren hard aan de weg en zijn steeds vaker te zien op podia buiten de wijk. Voor velen betekent de wedstrijd een eerste stap op weg naar een toekomst in de muziek. Sommigen stromen door naar opleidingen als NPAC en het conservatorium.

Finale op 21 december

In november vinden de voorrondes plaats van de Grote Prijs van Leidsche Rijn: op 22 en 23 november in Theater CultuurCampus (Burchtpoort 5, Vleuten) en op 30 november op Leidsche Rijn College (Maartvlinder 1, Utrecht). Aanvang is om 19.00 uur en de entree bedraagt 2 euro. Meer informatie over de voorrondes en de line-up is te vinden op www.cultuur19.nl/klub19.nl. Na de drie voorrondes treffen alle winnaars van de jury- en publieksprijzen elkaar in de finale in Azotod op 21 december.

Op de foto Phoenix, één van de deelnemende bands.

Cookieinstellingen