Leidsche Rijnse containers krijgen sensoren die meten hoe vol ie zit

Foto: wikipedia

Door de gefaseerde invoering van Het Nieuwe Inzamelen verandert de afvalinzameling in de stad drastisch. De vuilniszak en kliko voor restafval verdwijnen steeds meer uit het straatbeeld. Daarvoor in de plaats komen ondergrondse containers voor restafval.

Ook is er in oktober een start gemaakt met het dynamisch inzamelen. De gemeente is begonnen in Leidsche Rijn. In 900 ondergrondse containers voor restafval zijn sensoren geplaatst die de vulgraad meten van de containers. Gemiddeld zitten de ondergrondse containers bij het legen voor minder dan 50 procent vol. Voortaan zullen alleen de containers geleegd worden die voor minimaal 80 procent zijn gevuld.

Ervaringen positief

De eerste ervaringen in Leidsche Rijn zijn positief. Op dit moment worden voorbereidingen getroffen voor de plaatsing van sensoren in alle overige ondergrondse containers in de stad (ruim 2.700). De verwachting is dat eind november 2018 eerst alle resterende ondergrondse containers in Leidsche Rijn en medio januari 2019 in de rest van Utrecht van een sensor zijn voorzien. Tot slot start in december een proef met nascheiding van plastic, blik en pakken.

Reacties

article
17447
Leidsche Rijnse containers krijgen sensoren die meten hoe vol ie zit
Door de gefaseerde invoering van Het Nieuwe Inzamelen verandert de afvalinzameling in de stad drastisch. De vuilniszak
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/11/16/leidsche-rijnse-containers-krijgen-sensoren-meten-hoe-zit/
2018-11-16T16:07:39+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/11/16160713/Vuilcontainer.jpg
Het nieuwe inzamelen utrecht
Algemeen, Geen categorie, Gemeente