Interreligieuze ontmoeting ‘Geloof in Leidsche Rijn’  24 november

Foto: ml

20 jaar Leidsche Rijn: ook op godsdienstig terrein is er veel veranderd. Op 24 november is er een gezamenlijke viering van alle geloven.

Vijfentwintig  jaar geleden waren er drie christelijke kerken: Rooms-katholiek, Hervormd en Gereformeerd. Nu zijn er kerkgenootschappen bij gekomen: het Islamitisch Cultureel Centrum Leidsche Rijn (ICCLR) met een gebedshuis en de Surinaams-Hindoestaanse stichting Sri Ganesh met een tempel (mandir). De christenen, moslims en hindoes die in Leidsche Rijn hun gebedshuizen hebben, willen beslist in vrede en vriendschap naast elkaar bestaan. Daarom is er van begin af aan een goede relatie tussen deze verschillende godsdiensten.

Vriendschap

Om deze goede relatie te tonen, te bevorderen en te vieren, organiseren de vertegenwoordigers van de geloofsgemeenschappen in Leidsche Rijn een interreligieuze ontmoeting. Voorgangers van de deelnemende geloven geven dan hun visie op het thema ‘vriendschap gezien vanuit de verschillende geloven’. Op een speelse en laagdrempelige wijze komen mensen met verschillende godsdienstige en culturele achtergronden met elkaar in aanraking. Er is zang en dans, een inzameling voor de Voedselbank, en er zijn hapjes vanuit de verschillende deelnemende groepen.

24 november

Iedereen is welkom op zaterdagmiddag 24 november in het Leidsche Rijn College (Maartvlinder 1). Inloop is vanaf 14.30 uur, het programma begint om 15.00 uur. Ook burgemeester Jan van Zanen laat zijn gezicht zien. Het programma duurt tot 17.00 uur.

Cookieinstellingen