Veel nep merkkleding aangetroffen in Leidsche Rijn

Foto: Politie

Zaterdag controleerde de politie op de Stadsbaan in Leidsche Rijn een bestelbus, die vol met nep merkkleding bleek te zitten. De politie hield in totaal zes mannen aan voor de handel in nep merkkleding.

Het zijn vier inwoners uit Utrecht van 21, 33, 50 en 53 jaar oud en twee Rotterdammers van 40 en 23 jaar. In een bestelbus en in een pand op een bedrijventerrein in Utrecht is een grote partij nep merkkleding in beslag genomen. De totale waarde van de partij wordt op ongeveer 200.000 euro geschat.

Geen bonnen of documenten

De chauffeur van de bus kon geen pakbonnen, vervoersbewijzen of andere documenten overleggen. Bij controle van de kleding kregen de agenten de indruk dat hier een partij nep merkkleding betrof. De bestuurder en zijn bijrijder werden aangehouden en de bus en kleding in beslag genomen. Een deskundige van de politie stelde vast dat het inderdaad allemaal nep merkkleding was. Dit was zaterdag. Op zondag 3 november hield de politie bij een opslagloods een 33-jarige inwoner aan voor betrokkenheid bij de handel in nep merkkleding. In de loods is een grote hoeveelheid nep merkkleding aangetroffen. Alles is in beslag genomen.

Vierduizend euro

Bij de verdachte zijn een aantal telefoons, bijna vierduizend euro in contanten en zijn auto in beslag genomen. Even later werden op het thuisadres van de verdachte nog eens drie mannen uit Utrecht aangehouden. Zij waren bezig dozen afkomstig uit het huis in twee personenauto’s te laden. Ook in deze dozen zat nep merkkleding. Deze kleding en ook nog eens een aantal dozen in het huis werden in beslag genomen.

Inbreuk merkenrecht

Alle verdachten zijn na verhoor wel weer op vrije voeten gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de handel en de herkomst van de kleding in. De modemerken, waaronder Philipp Plein, Dolce & Gabanna en Dsquerd doen aangifte van inbreuk op het merkenrecht. De goederen kunnen in sommige gevallen, door gebruik van verkeerde lijm of verfsoorten, ook schadelijk voor de volksgezondheid zijn.

Reacties

article
17206
Veel nep merkkleding aangetroffen in Leidsche Rijn
Zaterdag controleerde de politie op de Stadsbaan in Leidsche Rijn een bestelbus, die vol met
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/11/06/nep-merkkleding-aangetroffen-leidsche-rijn/
2018-11-06T11:24:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/11/06111321/nepmerkkledingutrecht.jpg
Nep merkkleding Utrecht
Algemeen, Geen categorie