DURF Leidsche Rijn finalist StimuleringsfondsXL

Foto: durf

DURF helpt jongeren in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern om zelf feesten en evenementen op het gebied van vrije tijd in hun wijk te organiseren. Dit project is nu finalist van het StimuleringsfondsXL.

De jury van het StimuleringsfondsXL, een initiatief van Rabobank Utrecht, heeft zeven finalisten bekendgemaakt die dit jaar de strijd aangaan om een financiële bijdrage uit het fonds. De drie maatschappelijke lokale projecten met de meeste stemmen winnen uiteindelijk de finale. DURF uit Leidsche Rijn is een van de kanshebbers. Tot en met 6 december kan iedereen een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete project via www.stimuleringsfondsxl.nl. Op 7 december maakt de jury de drie winnende projecten bekend.

100.000 euro

Het StimuleringsfondsXL ondersteunt diverse initiatieven in Utrecht, Vleuten, De Meern, Nieuwegein en/of Harmelen die een bijdrage leveren aan een sterkere leefomgeving. Dit jaar heeft het StimuleringsfondsXL 100.000 euro te verdelen. Een jury van medewerkers en ledenraadsleden van Rabobank Utrecht heeft de afgelopen weken uit alle inzendingen zeven finalisten genomineerd. De stem is nu aan alle inwoners van de regio Utrecht om te bepalen welke drie projecten dit jaar een bijdrage ontvangen uit het StimuleringsfondsXL.

Zeven projecten

De volgende zeven maatschappelijke projecten dingen mee naar de een financiële bijdrage uit het StimuleringsfondsXL:

  • Stichting Kromkommer gaat verspilling van groente en fruit tegen met het lesprogramma Kromme Groente en Fruit, gemaakt voor groep 5 en 6 van alle Utrechtse basisscholen.
  • IMC on Tour biedt uiteenlopende, buitenschoolse programma’s aan voor een snelle en succesvolle integratie van vluchtelingenkinderen van 10 tot 14 jaar.
  • Money Maker helpt jongeren vanaf 16 jaar met het vinden van een bijbaan en leert ze vervolgens verstandig om te gaan met hun verdiende geld.
  • Leergaloos koppelt 55-plussers als vrijwilligers aan leerkrachten op basisscholen in hun eigen buurt, zodat er meer mogelijk is in de klas.
  • Vriendenkringen koppelt mensen met een beperking aan elkaar, zodat zij in hun eigen wijk gelijkwaardige vriendschappen kunnen aangaan.
  • De Proeftuin stimuleert de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een groene leefomgeving in het Natuurkwartier in Nieuwegein.
  • DURF helpt jongeren in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern om zelf feesten en evenementen op het gebied van vrije tijd in hun wijk te organiseren.

Stemmen

Stemmen kan hier: www.stimuleringsfondsxl.nl. Op 7 december maakt de jury de drie winnende projecten bekend.

 

Reacties

article
17216
DURF Leidsche Rijn finalist StimuleringsfondsXL
DURF helpt jongeren in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern om zelf feesten en evenementen op
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/11/06/durf-leidsche-rijn-finalist-stimuleringsfondsxl/
2018-11-06T15:38:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/11/06153739/Schermafdruk-2018-11-06-15.37.08.png
DURF! Leidsche Rijn
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws