Romeinse brug moet speciaal plekje krijgen in Leidsche Rijn

Foto: H. Assen

De Romeinse brug die onlangs werd ontdekt in Leidsche Rijn krijgt een speciale plek in de wijk. Dat beloofde wethouder Anke Klein, na vragen van gemeenteraadslid Hester Assen van de PvdA.

Hester Assen zegt van zichzelf dat ze een archeologie-fetisj heeft, maar ook als je dat niet hebt moet je de Romeinse paaljukbrug wel bijzonder vinden. De brug werd blootgelegd tijdens graafwerkzaamheden in de nieuwe wijk Rijnvliet. Hij stam uit de periode 100 à 125 na Christus en werd gebouwd om een zijrivier van de Rijn te kunnen oversteken. Hester Assen noemt de brug uitzonderlijk door de staat waarin deze verkeert, de drie bouwfases die zichtbaar zijn en de grootte en compleetheid van de brug.

Pijlers worden geconserveerd

De wethouder kon niet anders dan dat beamen en zegde toe dat er op de plek waar de brug gevonden is, iets bijzonders gedaan kan worden. Hoewel het natuurlijk de vraag is of daar niet net wat gebouwd gaat worden, Rijnvliet is immers een wijk een aanbouw. De pijlers van de brug worden in elk geval geconserveerd; wellicht dat is in Castellum Hoge Woerd tentoongesteld kunnen worden.

'

Reacties

article
17134
Romeinse brug moet speciaal plekje krijgen in Leidsche Rijn
De Romeinse brug die onlangs werd ontdekt in Leidsche Rijn krijgt een speciale plek in de wijk.
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/11/01/romeinse-brug-moet-speciaal-plekje-krijgen-leidsche-rijn/
2018-11-01T17:12:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/11/02134938/IMG_8262.jpg
paaljukbrug Rijnvliet
Algemeen, Geen categorie, Gemeente