Golfclub De Haar mag bomen kappen: “Het wordt mooi hier hoor”

Foto: Wikipedia

“We hebben nu 9 holes, maar een volwassen baan telt 18 holes. Je kunt ook wel voetballen op een half voetbalveld, maar het spel is dan toch anders.” Aan het woord is Paul Jansen, voorzitter van golfclub De Haar.

De golfclub staat deze dagen in de belangstelling omdat de provincie de golfclub vergunning heeft verleend om bomen te kappen voor uitbreiding. Vanaf morgen mag de golfclub dat doen, die bomen kappen. Er zijn tegenstanders. “Dat zijn niet zozeer de omwonenden. Met hen hebben we goed overleg over de werkzaamheden. Zij maken zich zorgen over zwaar verkeer in de in- en uitritten; daarover blijven we met elkaar in gesprek.” Volgens Paul Jansen is de provincie erg tevreden over het plan van de club wat betreft planting van nieuwe bomen, want daar is een heel uitgebreid plan voor.

Handtekeningen

De echte ‘tegenstanders’ van de bomenkap zijn de Stichting Vrienden van de Joostenlaan en de Utrechtse Bomenstichting. Zij hadden eerder hoger beroep tegen de plannen van de golfclub aangetekend, dat door de Raad van State ongegrond is verklaard. Nu zijn er handtekeningen ingezameld die aan de golfclub worden aangeboden. Paul Jansen: “Die nemen we uiteraard in ontvangst. We hebben een beheerplan van honderden pagina’s waarop precies is aangegeven welke boom gekapt wordt en wat er voor in de plaats komt. We hebben ook honderden pagina’s natuuronderzoek waarin ecologen aangeven hoe we het moeten aanpakken. De documentatie is enorm. We gaan gedegen te werk en laten mensen die ervoor gestudeerd hebben ons adviseren. Dat kost veel geld, maar dat is niet erg. We willen onze documentatie graag laten zien aan de tegenstanders en omwonenden, zodat ze zien dat we zorgvuldig te werk gaan.”

Oefenterrein voor beginners

Het leuke is dat golfclub De Haar ook een driving range gaat bouwen, dat is een oefenterrein voor beginnende golfers. Je moet eerst een bepaald vaardigheidsniveau hebben voordat je de baan op mag, anders sla je hem kapot. Daar is een driving range voor. “Je kunt er oefenen en les nemen. Of er een personeelsuitje organiseren. De club is straks veel opener voor iedereen. Er komt ook een wandelpad om de banen heen. Het wordt echt heel mooi hier hoor.”

Reacties

article
17117
Golfclub De Haar mag bomen kappen: "Het wordt mooi hier hoor"
“We hebben nu 9 holes, maar een volwassen baan telt 18 holes. Je kunt ook
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/10/31/golfclub-mag-bomen-kappen-wordt-mooi-hier-hoor/
2018-10-31T17:19:47+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/10/31171903/Golfbaan_De_Haar_008-1.jpg
golfclub De Haar
Algemeen, Geen categorie