Bodemonderzoek in De Meern voor ondergrondse containers

Foto: flickr

Maandag 5 november start de gemeente met het graven van proefsleuven in De Meern, op de plekken waar de ondergrondse containers zijn gepland. Want weet u nog? We moeten ons afval nog meer gaan scheiden.

Die ondergrondse containers komen er in het kader van ‘het nieuwe inzamelen’, zoals de gemeente dat noemt. We krijgen in heel Utrecht kliko’s voor groen- en tuinafval, voor plastic en dergelijke, en voor papier en karton. Drie dus. Restafval – dus wat niet in één van die categorieën thuishoort – moet in de ondergrondse containers. Veel wijken hebben die al, maar in het oude Vleuten en De Meern zijn die er nog nauwelijks. Dat gaat nu dus veranderen.

Bouwkeetjes

Met het graven van proefsleuven bekijkt de gemeente of de locaties die zijn bedacht voor de ondergrondse containers ook daadwerkelijk geschikt zijn. Je weet immers maar nooit wat er onder de grond zit… Het graven van die sleuven duurt een dag, en er worden bouwkeetjes voor de werklui van de gemeente neergezet. Het graven van die proefsleuven betekent niet automatisch dat daar ook de containers komen. De gemeente gaat ook op alternatieve locaties sleuven graven.

Begin 2019

Eerder dit jaar zijn er al inloopbijeenkomsten over dit onderwerp geweest voor de inwoners. In het eerste kwartaal van 2019 neemt de gemeente een besluit.

https://www.utrecht.nl/fileadmin/uploads/documenten/wonen-en-leven/afval/het_nieuwe_inzamelen/2018-06-Voorstel-afvalinzamellocaties-Het-Nieuwe-Inzamelen-De-Meern.pdf

Reacties

article
17108
Bodemonderzoek in De Meern voor ondergrondse containers
Maandag 5 november start de gemeente met het graven van proefsleuven in De Meern, op
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/10/31/bodemonderzoek-meern-ondergrondse-containers/
2018-10-31T15:00:44+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/10/31150012/Afvalbak.jpg
Het nieuwe inzamelen utrecht
Algemeen, Geen categorie, Gemeente