Schoolstraat op z’n kop: gedoe

Foto: J. De Jong

De Schoolstraat is op de schop deze dagen. Maar dat leidt wel tot ongenoegen hier en daar.

Scholieren op de fiets, gefrustreerde automobilisten die moeten omrijden, geparkeerde auto’s van werklui – half op de stoep – en voetgangers. “Het is wachten op ongelukken”, aldus een omwonende. De Schoolstraat wordt juist verbouwd om veiliger te worden. Er wordt te hard gereden en eerdere maatregelen hielpen niet voldoende.

Nog tot eind november

De belangrijkste punten van de aanpassingen die nu worden gedaan: auto’s en fietsers delen de ruimte, er komen geen fietsstroken en de wegversmallingen verdwijnen. Het voetpad wordt aan één kant breder. Daar komen vakken met groen en bomen langs de straat. Tegelijkertijd wordt ook de riolering vervangen. En ja, dat is gedoe, zo’n belangrijke straat die even geen route kan zijn. Het werk gaat in fasen en de Schoolstraat gaat ook fasegewijs weer open. Eind november moet alles klaar zijn.

Reacties

article
17082
Schoolstraat op z'n kop: gedoe
De Schoolstraat is op de schop deze dagen. Maar dat leidt wel tot ongenoegen hier
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/10/30/schoolstraat-op-zn-kop-gedoe/
2018-10-30T15:53:15+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/10/30154503/IMG_8192.jpg
Schoolstraat Vleuten
Algemeen, Geen categorie, Gemeente