De Willibrordschool groeit gestaag telkens uit z’n jas

Foto: MB

Het aantal leerlingen van de Willibrordschool blijft groeien. Er zijn extra lokalen nodig. Die komen op het grasveld aan de Hindersteinlaan.

Het nieuwe schoolgebouw van de Willibrordschool in Vleuten, dat een aantal jaar geleden is neergezet, was al vrij snel te klein. Tijdelijke noodlokalen – waar het héél warm was afgelopen zomer! – brachten tijdelijk uitkomst. Inmiddels zijn alle ruimtes in het schoolgebouw die als kantoorruimte werden gebruikt al omgetoverd in klaslokalen. De administratie en de directeur bivakkeren vandaag de dag in een soort bezemkast. Tijd voor een structurele oplossing dus.

Vier noodlokalen

Er komen nu dus vier noodlokalen aan de Hindersteinlaan, tegenover het winkelcentrum. Deze worden naar verwachting in het 2e kwartaal van 2019 in gebruik genomen en zijn een aanvulling op de vier eerder geplaatste lokalen. Alle tijdelijke lokalen blijven nog ongeveer een jaar staan.

Klassen verhuizen naar Kees Valkensteinschool

Over deze uitbreidingsplannen vindt morgenavond een inloopavond plaats van 19.00 tot 21.00 uur op de Willibrordschool zelf. Intussen wordt er gewerkt aan een definitieve oplossing: de Willibrordschool verhuist december 2019/januari 2020 met een aantal groepen naar het schoolgebouw aan Kortland 23. Daar zit nu de Kees Valkensteinschool. Deze krijgt een tweede schoolgebouw in Haarzicht, waardoor er lokalen vrijkomen in hun huidige schoolgebouw aan de Kortland 23. Als die verhuizing achter de rug is, verdwijnen de tijdelijke noodlokalen van de Willibrordschool in Vleuten.

Op de foto de noodlokalen die nu al een tijdje naast de Willibrordschool staan.

Cookieinstellingen