The Wall is verkocht

Foto: MB

The Wall, de rode slurf tussen de A2 en Leidsche Rijn, is verkocht. Voor 50 miljoen. De nieuwe eigenaar wil ‘substantieel gaan investeren’ in The Wall.

Kopers zijn de private beleggers Urban Interest en Built to Build. Verkoper is Propertize, eigendom van de Lone Star Funds. De verkoop van The Wall aan beide vastgoedondernemers komt op een moment dat de verhuur van het complex na een lange moeizame periode eindelijk begint te lopen: Apple Premium Reseller Amac opent eind dit jaar een groot filiaal in de kop van The Wall Utrecht langs de snelweg A2. Het nieuwe Amac-­filiaal gaat 6200 m² beslaan, 10% van het 62.000 m² tellende winkelcentrum.

Decathlon

In augustus kondigde sportwinkel Decathlon aan zijn intrek in The Wall te nemen en eerder dit jaar openden speelparadijs Play­In en rollerdisco Rocking Rollerz er de deuren. Met de komst van Amac is dit jaar al ruim 18.000 m² van de rode blikvanger verhuurd.

133,2 miljoen

Het winkelcentrum werd in 2004 gekocht door de omstreden vastgoedontwikkelaar Roger Lips, die in dit proces zijn toenmalige compagnon, de eerder dit jaar overleden Louis Meijer (Burgfonds, later M7 Development) ernstig financieel benadeelde. De financiering van liefst € 133,2 miljoen kwam van SNS Property Finance, het latere Propertize, de ‘bad bank’ die door de staat werd gered en later werd verkocht aan Lone Star. In mei 2012 nam SNS met bouwondernemer Dik Wessels The Wall over van Lips.

Intussen zijn wij benieuwd wat dat substantieel investeren zal inhouden…

 

Cookieinstellingen