Betaald parkeren Vleuterweide wordt uitgesteld

Foto: MB

Er zijn plannen om betaald parkeren in te voeren op één van de parkeerterreinen bij winkelcentrum Vleuterweide en in de parkeergarage aldaar. Dit wordt op verzoek van de gemeente nu uitgesteld.

A.s.r., de eigenaar van het winkelcentrum, wilde betaald parkeren invoeren per 1 november; dit wordt nu waarschijnlijk 1 februari 2019. In tussentijd wil a.s.r. het systeem testen – zonder betaling – en kan de gemeenteraad zich erover buigen.

Er is veel te doen rondom de invoering van het betaald parkeren bij het winkelcentrum. Bewoners zitten er kort gezegd niet op te wachten. Ze vinden dat ze niet gehoord zijn en dat de procedure niet goed gevolgd is. Dit vindt ook de gemeenteraad. Het idee achter het betaald parkeren is – volgens de officiële lezing – dat parkeerplaatsen niet lang bezet worden gehouden door mensen die boven de winkels van het winkelcentrum wonen; bezoekers zouden daardoor moeilijk een parkeerplaats kunnen vinden. De eerste drie uur zijn overigens wel gratis, daarna 1,50 per uur.

Overigens wordt er ook gesproken over het invoeren van betaald parkeren bij winkelcentrum Terwijde. Dat is ook van a.s.r..

Cookieinstellingen