Fame-graffiti: wie kent ‘m inmiddels niet? Dader is opgepakt

Foto: MB

Werkelijk overal in Utrecht zie je het: Fame-graffiti. De dader heeft inmiddels honderden graffiti-tags op muren, deuren, huizen en brievenbussen gespoten. Hij is onlangs weer opgepakt.

Eerder is ie ook al eens gearresteerd maar hij blijkt hardleers. Nu blijft ie even vastzitten. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij in het Waterwinpark weer in de weer was met zijn graffitispuitbus. Met de tag Fame wil hij blijkbaar bereiken wat hij schrijft: beroemd worden. Fame staat overigens voor Fuck all my enemies, zo heeft de dader eerder in een interview laten weten.

LAYZ

De 26-jarige man is er ook al eerder voor gearresteerd, maar hij was nog niet veroordeeld. Omdat hij dus blijkbaar niet is gestopt met de graffiti, en hij dus verdachte is van meerdere vernielingen zit hij voorlopig vast. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de man ook verantwoordelijk is voor de graffiti-tag  ‘LAYZ’.

Schadevergoeding

In april dit jaar werd een zogenaamd stop-gesprek gevoerd met de verdachte waarin hem verteld is te stoppen met het zetten van graffiti’s en waarin hem medegedeeld is dat scherp gelet zou worden op nieuwe tags. Dit in afwachting van de behandeling van de strafzaak voor de rechter. De nieuwe verdenking wordt toegevoegd aan de bestaande verdenkingen en zullen gezamenlijk in de rechtbank behandeld worden. De benadeelde partijen zoals diverse gemeenten en de Nederlandse Spoorwegen worden in de gelegenheid gesteld om via de officier van justitie een schadevergoeding in te dienen.

(bron: RTVUtrecht)

Cookieinstellingen