“Ik krijg nog elke week nieuwe klanten, leuk is dat”

Foto: MB

Aan de Zandweg in De Meern is sinds een jaar de winkel van Eric Eimers gevestigd. Hij is de man van Leidsche Rijn Wijn.

Begonnen als webshop kreeg hij steeds meer behoefte aan een eigen winkel. Die kans deed zich vorig jaar voor, toen de bakkerij daar dicht ging. Eric ging verbouwen en opende precies een jaar geleden zijn winkel aan de Zandweg; open op donderdag, vrijdag en zaterdag. De webshop bestaat ook nog steeds.

Vast klanten

“Het leek mij dat er behoefte was aan een leuke wijnwinkel hier. En volgens mij was dat ook zo. Vanaf het begin af aan heb ik vaste klanten, en ik krijg er elke week nieuwe bij. Dat is leuk hè?” aldus een enthousiaste Eric. Hij kan uitgebreid vertellen over de wijnen die hij heeft, en over de huizen waar ze vandaan komen. Af en toe bezoekt hij zo’n wijnhuis. Vorig jaar was hij bijvoorbeeld in Zuid-Afrika, en onlangs bezocht hij Colle Corviano in Italië. “Het is goed om te weten waar de wijnen vandaan komen en de mensen erachter te kennen. We moeten ze immers samen verkopen.” Italiaanse wijnen zijn trouwens het populairst in zijn winkel, vertelt hij.

Horeca

“Ik vind het leuk om mensen te adviseren. Soms komen klanten hier vertellen wat ze willen eten, en ik kan dan aangeven welke wijn daar bij past.” Dat doet Eric ook bij horecagelegenheden waaraan hij levert. Zijn winkel is drie dagen in de week open; de andere helft van de week vult hij daar mee, en met zijn webshop.

Actie

Ter ere van zijn eenjarig bestaan heeft Eric een leuke actie: op de populairste wijnen van het afgelopen jaar geeft hij 10 procent korting, én je kunt meeloten met een wijnproeverij bij je thuis.
En wat Eric graag nog even kwijt wil – hij kan het niet vaak genoeg zeggen zegt ie: hij heeft ook fijne wijnen van een euro of vijf. Ze zijn echt niet allemaal boven de twintig euro. Proost!

 

'

Reacties

article
16877
"Ik krijg nog elke week nieuwe klanten, leuk is dat"
Aan de Zandweg in De Meern is sinds een jaar de winkel van Eric Eimers
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/10/19/krijg-nog-week-nieuwe-klanten-leuk-is/
2018-10-19T14:37:30+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/10/19143321/IMG_7985.jpg
Leidsche Rijn Wijn
Algemeen, Geen categorie, Leuke ondernemers