BlendUT in Terwijde: zo leuk!

Foto: Clarita Rijnsent

“Hallo, wij zijn al vijf jaar leuke ondernemers in Leidsche Rijn, kom je een keer bij ons kijken?” Dit mailtje kregen we van de dames van BlendUT in winkelcentrum Terwijde. Dus we sprongen op de fiets.

We waren er snel uit: BlendUT is leuk. Vooral voor vrouwen, mannen drinken waarschijnlijk liever even koffie in de koffiehoek. De winkel barst van de leuke dingen voor in huis en voor aan je lijf. Kleding, sieraden, frutsels, tassen en zelfs felgekleurde westernboots. Kinder- en babykleding ontbreekt evenmin, net als speelgoed. Een heerlijke snuffelwinkel.

Iets leuks in Terwijde

Als we stellen dat BlendUT de leukste winkel van winkelcentrum Terwijde is doen we de andere ondernemers uiteraard tekort, maar BlendUT komt wel hoog. “Vijf jaar geleden zijn de twee oprichters met BlendUT begonnen”, vertelt Linda Jansen (rechts op de foto). “En nu run ik BlendUT samen met Liesbeth.” De winkel is opgericht omdat de twee initiatiefnemers vonden dat er iets leuks in Terwijde moest komen. Maar in risico lopen hadden ze weinig trek, dus gingen ze samenwerken met andere ondernemers: zij kunnen hun spullen bij BlendUT in de winkel verkopen.

Samenwerken met ondernemers

Liesbeth: “Een plankje huren waarop je je spulletjes zet kost een paar tientjes per maand. Van dat wat we verkopen is 15% voor ons, de rest voor de ondernemer.” Liesbeth en Linda houden wel in de gaten dat het assortiment in de winkel bij elkaar past, en dat er geen of niet te veel overlap is. “En dat wat we missen, kopen we zelf in”, aldus Linda, terwijl ze op de tafel met speelgoed wijst. “Er is hier geen speelgoedwinkel, terwijl er wel veel kinderen zijn en er dus behoefte is aan speelgoed. Dat kopen wij dus zelf in.” In totaal is 15% zelf ingekocht en de rest van ondernemers, waarvan de meeste uit de buurt komen. Het resultaat is een fijne mix, waar je lekker doorheen kunt snuffelen.

Donkergroene jurk

Intussen is het een komen en gaan van klanten bij BlendUT, kinderwagens rijden uit en in. Er is echt voor iedereen wat leuks; wij worden spontaan verliefd op een donkergroene jurk (“Die kleur droeg Máxima ook!”). Echt een vetpot is het echter niet voor de leuke ondernemers Linda en Liesbeth. “In november en december is het wel druk, maar januari en februari zijn weer karig. We kunnen er niet echt van leven, maar vinden het te leuk om te doen!”

Aanradertje, BlendUT!

 

 

'

Reacties

article
16840
BlendUT in Terwijde: zo leuk!
“Hallo, wij zijn al vijf jaar leuke ondernemers in Leidsche Rijn, kom je een keer
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/10/18/blendut-terwijde-zo-leuk/
2018-10-18T12:20:37+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/10/18121912/20181017_154554-01-1.jpeg
BlendUT Terwijde
Algemeen, Geen categorie, Leuke ondernemers