Dafne Schippersbrug krijgt vloerverwarming

Foto: MB

Afgelopen winter waren er opvallend veel slip- en valpartijen op de Dafne Schippersbrug, die Leidsche Rijn met Oog in Al verbindt. De vloer was blijkbaar niet goed. Daar wordt nu wat aan gedaan en daarom is de brug vanaf 18 oktober een tijdje dicht.

De brug wordt dan ‘winterklaar’ gemaakt: de bovenste laag van het wegdek van het fiets- en voetpad krijgt elektrische verwarming. Uit onderzoek bleek dat het wegdek stroef genoeg is, maar dat vooral de strepen op de weg erg glad werden in de winter. Dat had niet alleen te maken met de lage temperatuur, maar ook met de windrichting en de vochtigheid. Daardoor was het lastig te bepalen wanneer er precies gestrooid moest worden. Met vloerverwarming hoopt de gemeente dit probleem op te lossen.

Gele brug of Meernbrug

De brug is dicht vanaf 18 oktober tot en met 5 november. Fietsers en voetgangers kunnen dan de omleidingsroutes volgen de gele brug of de Meernbrug als alternatief gebruiken. Net als vroeger.

Reacties