“Van puistjes moet je afblijven”

Foto: SV

Sylvia Wacanno-Oostveen is geboren en getogen in De Meern, en een echte ondernemer. Al 23 jaar heeft ze als huidtherapeut in De Meern haar eigen praktijk. Wij stapten er naar binnen.

Sylvia behandelt mensen met huidproblemen, van littekenweefsel en vaataandoeningen tot pigmentstoornissen, huidoedeem en overbeharing. Én acne. “Wij krijgen geregeld pubers hier die veel last hebben van puistjes. Het valt mij dan altijd op de meisjes er moeilijker kunnen afblijven dan jongens.” Het is volgens Sylvia echter wel belangrijk dat je er niet aankomt: “Je knijpt huidcellen kapot als je ze probeert uit te knijpen, met blijvende littekens als gevolg. Ik kan helpen met een dieptereiniging en een peeling. Dat maakt de huid schoon waardoor puistjes langer wegblijven. Veel pubers vinden dat erg fijn.”

Mereveldlaan

Het was logisch dat Sylvia ondernemer zou worden, vertelt ze; het ondernemerschap is haar met de paplepel ingegeven. Haar ouders kwamen beiden van een boerenbedrijf en zaten in de groente- en fruithandel. Ook sprak het voor zich dat ze dat binnen de gezondheidszorg zou doen, want die branche trok haar. Inmiddels is ze al twintig jaar huid- en oedeemtherapeut. Haar praktijk is gevestigd in het centrum van De Meern aan de Mereveldlaan.

Hogeschool

Sylvia runt haar praktijk samen met Rosemarijn van Meijeren, die sinds 2014 bij haar werkt. Door deze samenwerking heeft Sylvia gelegenheid om les te geven aan de hogeschool Utrecht, waar ze praktijklessen geeft aan studenten huidtherapie en werkzaam is op de polikliniek van de HU. “Het mooie aan mijn werk is de samenwerking met onze cliënten. Wij proberen niet alleen te behandelen, maar geven ook adviezen waar ze wat aan hebben.” En die adviezen zijn niet eenmalig: als een gedragsverandering nodig is voor een gezonder lichaam – bijvoorbeeld meer bewegen of stoppen met roken – blijft Sylvia dat stimuleren. “En als die cliënt dan uiteindelijk op de fiets komt, vind ik dat geweldig!”

Stimulerend

Dat tekent Sylvia: positief, stimulerend en vooral sámen met haar cliënten. Bijvoorbeeld op het gebied van littekenbehandelingen: “Cliënten kunnen hier een paar keer per week komen, maar wij geven ook oefeningen mee waar ze thuis mee aan de slag kunnen. Een huid bestaat uit verschillende lagen en die kun je met massages losser maken waardoor littekenweefsel kan verminderen. Hetzelfde geldt voor oedeembehandelingen: we proberen cliënten te leren hoe ze zelf kunnen proberen de vochtophopingen voorzichtig te masseren zodat hun klachten verminderen.”

Tijd nemen

Die samenwerking is voor haar één van de meest aantrekkelijke kanten van haar werk. “Samen dat pad naar genezing bewandelen geeft voldoening. Wij willen óók zo veel mogelijk samenwerken met de huisartsen en fysiotherapeuten. Cliënten hebben daar baat bij. Het multidisciplinair overleg hier vind ik heel belangrijk. We zijn met z’n allen bezig dit te verbeteren.”
Het luxe van werken als zelfstandig huidtherapeut is dat Sylvia de tijd kan nemen voor haar cliënten. “Verzekeraars vergoeden bijvoorbeeld een sessie van een half uur, maar als er drie kwartier nodig is voor een cliënt, plannen we dat gewoon in. Ik wil geen haast moeten maken, dan kan ik mijn werk niet goed doen. Ik neem altijd de tijd die nodig is.”

Op www.huidtherapieoostveen.nl vind je veel informatie over de praktijk van Sylvia en Rosemarijn, van acne tot wondzorg.

 

'

Reacties

article
16671
"Van puistjes moet je afblijven"
Sylvia Wacanno-Oostveen is geboren en getogen in De Meern, en een echte ondernemer. Al 23
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/10/10/puistjes-moet-afblijven-2/
2018-10-10T19:46:26+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/10/10194721/sylvia-oostveen.jpg
Leuke ondernemer Leidsche rijn
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws, Leuke ondernemers