Yoga in een voormalige hooischuur – heerlijk!

Foto: Reshma

Is het niet te zweverig, vroegen we ons af? We werden uitgenodigd door yogadocente Reshma Gayadin-Bahadoer om bij haar een proefles te volgen. Ik was nieuwsgierig en meldde me bij haar praktijk: Sereen zijn.

We werden verrast door de locatie, die is zeker bijzonder: een voormalige hooischuur, in de buurt van Dengh. Binnen in de prettig ingerichte zeshoekige ruimte hangt een zachte oosterse geur en tijdens de les valt direct op hoe stil het er is. Geen geluiden van buiten. Totale stilte in de drukke vinex, waar vind je dat?? Een groot pluspunt lijkt mij, daar waar je in een drukke sportschool tijdens de Downfacing Dog – dat is een yogahouding – meetrilt met de bassdreun van de andere lessen, is het hier een ware stilte-oase. De grote ramen in de schuifpui kunnen bij warm weer open en je kijkt uit op het groen. Bij mooi weer geeft Reshma les op het dak, heerlijk in de buitenlucht

Deugden

Reshma geeft met haar zoetgevooisde stem duidelijke uitleg over ademhaling en posities. Ook geeft ze in deze zogenoemde Virtues (Deugden) yoga gelegenheid om zelf te praten over iets wat je kwijt wil in de groep. Het onderwerp van deze keer was de deugd ‘veerkracht’: het vinden van een goede balans tussen lichaam en ziel.

Klankschalen

Hoewel ik af en toe stiekem tussen mijn oogwimpers door gluurde om te checken of de positie niet inmiddels veranderd was – echt wat voor mij om nog steeds in een halve rotatie te zitten terwijl de groep al weer ondersteboven hangt – werden wij aan het eind van de les door het geluid van de klankschalen uit de meditatie terug gebracht in de werkelijkheid.

Zweverig?

Te zweverig? Voor mensen met een hectisch stressvol leven kan het zeker geen kwaad om in dit rust/balansuurtje je gedachten even helemaal los te laten en is het zeker een aanrader.
Deze vorm van yoga is de meer ontspannen vorm: rust in jezelf vinden door middel van meditatie, ademhaling en posities. Op de website van Reshma is meer te lezen over de verschillende workshops. Zie www.sereenzijn.nl.

'

Reacties

article
16331
Yoga in een voormalige hooischuur - heerlijk!
Is het niet te zweverig, vroegen we ons af? We werden uitgenodigd door yogadocente Reshma
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/10/09/yoga-voormalige-hooischuur-heerlijk/
2018-10-09T17:43:35+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/10/09174249/f99a3f67-0609-47bc-b5dd-dc6fb5c5cb10.jpg
Yoga sereen zijn
Algemeen, Geen categorie, Leuke ondernemers