Leidsche Rijnse droomdekentjes voor kinderen die het moeilijk hebben

Foto: G. Sleeboom

Een ‘droomdekentje’ voor kinderen om zich veilig te voelen: wekelijks worden ze in Leidsche Rijn gemaakt door een groep enthousiaste vrijwilligers. Stichting De Regenboogboom zorgt dat de dekentjes op de juiste plek komen.

De Regenboogboom is er voor kinderen en hun ouders die om wat voor reden dan ook plotseling de controle over hun leven verliezen en zich daardoor kwetsbaar voelen. Medewerkers van de stichting bezoeken deze kinderen en nemen dan vaak een droomdekentje mee. Een droomdekentje is een deken die wordt genaaid, gequilt, gebreid of gehaakt, en elk droomdekentje is uniek net zoals elk kind uniek is. Het idee is dat een kind zich onder zo’n dekentje veilig voelt.

Droomdekentjesgroep

Ook in Leidsche Rijn worden deze dekentjes gemaakt. Twee jaar geleden begonnen vier mensen met een geleende naaimachine en met veel hulp van Welzaam de Droomdekentjesgroep. Deze groep groeide uit tot twee groepen van 35 enthousiaste dames en heren die iedere week in de huiskamers van De Meern en Vleuterweide bij elkaar komen om droomdekentjes te maken voor Stichting De Regenboogboom.

Donaties

In de afgelopen twee jaar zijn er door de groepsleden 240 droomdekentjes genaaid, gehaakt of gebreid. Iedere deken is uniek door het patroon, de stof of het kleurgebruik. De groepen zijn heel dankbaar voor alle donaties die ze krijgen, maar ze kunnen altijd katoenen kinderstofjes, acryl brei- en haakgaren gebruiken. Er is ook behoefte aan quilt- en naaigereedschap en goedwerkende naaimachines.

Meedoen?

Uiteraard kun je de groep ook versterken! Op maandagochtend van 9.30 – 12.30 uur in het informatiecentrum op de CultuurCampus Vleuterweide of op woensdagmorgen van 9.30 – 12.30 uur in De Schalm, Oranjelaan 10, De Meern. Voor verdere informatie: [email protected] of de facebooksite van Droomdekentjesgroep Vleuten De Meern.

'

Reacties

article
16632
Leidsche Rijnse droomdekentjes voor kinderen die het moeilijk hebben
Een ‘droomdekentje’ voor kinderen om zich veilig te voelen: wekelijks worden ze in Leidsche Rijn
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/10/09/leidsche-rijnse-droomdekentjes-kinderen-moeilijk/
2018-10-09T12:16:12+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/10/09120408/Screenshot_20180911-092331_Gallery.jpg
droomdekentjes Leidsche Rijn
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws