Feest met Máxima in Leidsche Rijn: hier kun je haar vanmiddag zien

Foto: commons

Groot feest vandaag in Leidsche Rijn. Het 20-jarige bestaan van ons stadsdeel wordt vanmiddag groots gevierd, met als hoogtepunt het bezoek van koningin Máxima.

Máxima komt volgens de planning rond 14.00 uur aan bij het Hof van Bern. Daar krijgt ze om te beginnen een bosje bloemen van Renske, die vandaag vijf jaar wordt en woont in Leidsche Rijn. Het is niet zomaar een bloemetje, het is een bosje uit het Máximapark, dat onze koningin vijf jaar geleden opende.

Wandeling

Na een korte bijeenkomst over Leidsche Rijn neemt burgemeester Jan van Zanen koningin Máxima rond 14.30 uur mee voor een wandeling door de wijk. Die wandeling duurt ongeveer een half uur en gaat over de Parijsboulevard. Intussen praat Máxima met Leidsche Rijners uit verschillende woonvormen, zoals het Tai Wah Huis, een Chinese woongroep en woonruimtes voor kunstenaars, en kunstenaars uit de Kersenboomgaard.

Taart

Rond 15.00 uur start het muziekprogramma op het Brusselplein met optredens van diverse artiesten en jong talent uit Leidsche Rijn, waaronder het Harmonieorkest Vleuten, het Leidsche Rijn Koor en een grote groep schoolkinderen uit Leidsche Rijn. Ook is er taart, die koningin Máxima voordat ze weer vertrekt rond 15.30 uur nog gaat aansnijden. Daarna is iedereen welkom om een stuk taart te komen eten.

'

Reacties

article
16559
Feest met Máxima in Leidsche Rijn: hier kun je haar vanmiddag zien
Groot feest vandaag in Leidsche Rijn. Het 20-jarige bestaan van ons stadsdeel wordt vanmiddag groots gevierd,
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/10/05/feest-maxima-leidsche-rijn-hier-kun-vanmiddag-zien/
2018-10-05T05:21:00+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/10/03152952/Knipsel.jpg
Máxima Leidsche Rijn
Algemeen, Geen categorie, Goed nieuws