Utrecht verstuurt tienduizenden vragenlijsten

Foto: Utrecht

Wat vind je van je buurt, stad en sociale omgeving? En hoe gaat het met je gezondheid? De gemeente wil graag weten wat de inwoners van Utrecht vinden en hoe het met hen gaat.

Ruim 13.000 mensen van 16 jaar en ouder ontvangen een uitnodiging voor dit onderzoek. De uitnodigingen worden deze weken verstuurd. In de Inwonersenquête staan vragen over je buurt en de stad Utrecht. Zo denk je mee over hoe Utrecht Utrecht kan verbeteren. De afdeling Onderzoek van de gemeente Utrecht voert dit onderzoek jaarlijks uit. Dit is in opdracht van, en samen met, het bestuur en de gemeentelijke diensten. Bekijk de resultaten van de vorige Inwonersenquêtes.

Gezondheidspeiling

De gezondheidspeiling houdt Utrecht elke twee jaar. Daarin staan vragen over de gezondheid, het zorggebruik en de zorgbehoefte van Utrechters. Ruim 15.000 mensen van 19 jaar en ouder ontvangen een uitnodiging voor dit onderzoek. De resultaten van de gezondheidspeiling zie je in de Volksgezondheidsmonitor. In de Volksgezondheidsmonitor zie je wat Utrechters belangrijk vinden als het gaat over gezondheid. Dit helpt de gemeente bij het maken van het volksgezondheidsbeleid en wordt duidelijk welke onderwerpen meer voorrang moeten krijgen.

Cookieinstellingen