‘Dáár wil ik zitten met mijn eigen winkel!’

Foto: Clarita Rijnsent

Haar oma heette Lena, en haar winkel House of Lena. Vol met kleding en kleine hebbedingen waar ze zelf warm van wordt: Babette is een leuke lokale ondernemer – ze woont in Vleuterweide – met een heel mooie winkel in Leidsche Rijn Centrum.

House of Lena zit aan de Wenenpromenade in Leidsche Rijn Centrum, eigenlijk aan een stukje straat waar niet zo veel mensen voorbij lopen. “Maar dat vind ik niet erg”, zegt eigenaar Babette Boers (38). “Ik mik op klanten die hier bewust komen, en waar we de tijd voor kunnen nemen.” Haar winkel heeft een rustige uitstraling en is ruim opgezet. De kleding die ze er heeft hangen heeft ze heel secuur uitgezocht.

Hollandse pasvormen

“Ik heb mooie merken, vooral Scandinavische. Die hebben tenminste pasvormen waar de Hollandse vrouw ook goed in past. Ik bied de essentials, zoals ik ze noem, die elke vrouw in haar kast moet hebben. En andere mooie kleding natuurlijk.” De essentials die Babette bedoelt, zijn bijvoorbeeld een goede leren legging, een oversized blouse en een zwart coltruitje. “Veel vrouwen die hier komen vinden deze winkel een verademing. Mooie kwaliteit, en voor elke leeftijd. Ik heb shirtjes voor een paar tientjes, maar ook een klassiek vrouwenpak dat een paar honderd euro kost. Dat koop je één keer, en dan kun er jaren mee vooruit, want je kunt zoiets met álles combineren.” En dat is iets wat Babette haar klanten graag wil laten zien.

‘Dáár wil ik zitten!’

Het plan een eigen winkel in Leidsche Rijn Centrum te beginnen, had Babette eigenlijk niet zo heel lang. “Ik werkte bij Men at Work als inkoper, en raakte mijn baan kwijt toen het slecht met de holding ging. Dat was in november. Als inkoper van Men at Work kocht ik natuurlijk ook kleding in die ik zelf niet altijd heel mooi vond. Dus toen ik mijn baan verloor en in de gaten kreeg dat hier een nieuw winkelcentrum werd gebouwd, wist ik ‘dáár wil ik zitten met mijn eigen winkel!’. Mijn doelgroep woont hier. Ik meldde me bij verhuurder ASR en ik kon een pand huren.”

Kunstacademie

Zo snel kan het dus gaan. Babette – met een kunstacademie-achtergrond – ontwierp zelf het interieur en wist direct welke merken ze in haar winkel wilde. Contact met de vertegenwoordigers was zo gelegd, en zo ontstond haar collectie.
House of Lena is nu een maand open en het gaat best goed. Maar – net als de andere ondernemers in Leidsche Rijn Centrum – kan Babette niet wachten tot alles af is en alle appartementen bewoond zijn. “Nu is het hier op een regenachtige dag nog wel een beetje uitgestorven, maar als het hier straks vol is, is dat vast anders.”

Wij vinden House of Lena een aanrader!

'

Reacties

article
16439
'Dáár wil ik zitten met mijn eigen winkel!'
Haar oma heette Lena, en haar winkel House of Lena. Vol met kleding en kleine
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/09/28/house-lena-echt-mooie-mode/
2018-09-28T16:30:54+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/09/03155403/6.jpg
House of Lena
Algemeen, Geen categorie, Leuke ondernemers