Open dag op operatiekamer St. Antonius

Foto: Antoniusziekenhuis

De operatiekamer is de meest steriele ruimte in het ziekenhuis en zie je alleen maar als patiënt of OK-medewerker. Maar niet op 22 september! Dan kun jij tijdens de open dag in het St Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn Utrecht zelf rondkijken!

Verspreid door het ziekenhuis geven medewerkers tijdens de Open Dag diverse rondleidingen. Neem een kijkje op de Spoedeisende Hulp, bekijk een ambulance van binnen en bezoek de OK en poliklinieken. De (spoed)zorg gaat tijdens de open dag uiteraard gewoon door. Om de zorg voor de patiënten te kunnen waarborgen, wordt bij sommige rondleidingen, waaronder de Spoedeisende Hulp, OK en het Kankercentrum, met tijdslots gewerkt. Dit betekent dat niet alle afdelingen vrij toegankelijk zijn, maar dat je je tijdens de open dag voor een bepaald tijdstip kunt aanmelden.

Loodpak

Bij het Kankercentrum kun je door het aantrekken van een speciaal loodpak ervaren hoe je lichaam aanvoelt na een chemokuur. De artsen laten met radiologiebeelden zien hoe een tumor eruit ziet en vertellen meer over het ontstaan en behandelen van kanker. Ook de spoedeisende hulp kun je tijdens de open dag in het echt bekijken; je ontdekt hoe het eraan toegaat én je kunt een kijkje nemen in de ambulance.

Verschillende artsen en andere afdelingen geven tijdens de open dag aanstaande zaterdag een inkijkje in hun werk. En dan zie je dat er héél veel komt kijken bij zo’n enorm bedrijf als het St. Antonius Ziekenhuis is!

Cookieinstellingen