4000 handtekeningen over zorg verkeerssituatie Vleuterweide

Foto: MB

Wethouder Van Hooijdonk van Verkeer nam vorige week een petitie in ontvangst van voorzitter van de winkeliersvereniging Vleuterweide, Rick Verkerk. De petitie werd ondertekend door ruim 4.000 bewoners, omwonenden en ondernemers van winkelcentrum Vleuterweide.

Er heerst grote onvrede omdat na de verkeersaanpassingen in het gebied het winkelgebied niet meer direct bereikbaar is voor autobezoekers vanaf de noordzijde. De verkeerskundige aanpassingen in het gebied hebben grote impact op de bereikbaarheid. Vanuit de gemeente is aangegeven dat de aanleiding voor de aanpassingen, het verbeteren van de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in het gebied was.
De winkeliersvereniging en de eigenaar van het winkelcentrum hebben een onderzoeksbureau opdracht gegeven om te onderzoeken of de nieuwe verkeerssituatie daadwerkelijk veiliger is geworden ten opzichte van de oude verkeerssituatie.

Noordkant afgesloten

“Natuurlijk willen wij een veilig gebied voor alle bewoners en bezoekers, maar ook een winkelcentrum dat goed bereikbaar is. Bereikbaarheid en verkeersveiligheid zijn twee zaken die samengaan”, aldus voorzitter Rick Verkerk. “Het is toch vreemd dat bewoners aan de noordkant van de wijk een winkelcentrum zien liggen, maar er niet meer met de auto kunnen komen? Doordat de noordkant is afgesloten moeten bewoners 1,5 km of meer omrijden met de auto. Dit past naar ons idee niet bij de wens van de gemeente om de CO2-uitstoot terug te dringen. Bovendien blijft een deel van de bezoekers weg en verplaatst zich naar omliggende winkelgebieden. Kortom: Er is totaal geen rekening gehouden met de economische belangen van winkeliers en dat vinden wij ontoelaatbaar.”

Gezonde toekomst

De winkeliersvereniging vraagt de wethouder Van Hooijdonk nadrukkelijk om nog eens heel goed naar de huidige verkeerssituatie te kijken. Voor hen is bereikbaarheid van het winkelcentrum per auto aan de noordzijde essentieel voor een gezonde toekomst voor het wijkwinkelcentrum.
De gemeente Utrecht heeft naar aanleiding van de petitie toegezegd nog eens kritisch te kijken naar de genomen maatregelen en het effect ervan.

Cookieinstellingen