Praat met de wijkraad over belangrijke zaken in de wijk

Foto: Liefst Leidsche Rijn

Op woensdag 19 september 2018 organiseert de wijkraad Leidsche Rijn een wijkraadavond. Inwoners van de wijk zijn dan van harte welkom om met de wijkraad over de wijkraad en participatie van bewoners te praten.

Binnenkort gaan de wijkraden weer in gesprek met de gemeente Utrecht. De gemeente wil namelijk graag de wijkparticipatie vernieuwen. De wijkraad hoort daarom graag ideeën van bewoners om deze mee te nemen naar deze gesprekken.

Nieuwe ideeën

De wijkraad wil graag weten hoe ‘wij’ over (wijk)participatie denken en wat we van de wijkraad vinden. Welke onderwerpen zijn hiervoor wel geschikt en welke minder. Wat mag een gemeente van de vrijwillige wijkbewoners verwachten? Welke manieren van participeren zijn prettig en welke doeltreffend? Maar ook: hoe zou de wijk vertegenwoordigd moeten zijn? En hoe zorgen we ervoor dat het geheugen van de wijk gehoord wordt wanneer er nieuwe ideeën vanuit de gemeente zijn voor de wijk?

‘Bij de buren’

Kortom, een heleboel vragen en onderwerpen voor een interactieve en levendig gesprek. Daarnaast is deze avond een uitgelezen kans voor wijkbewoners om meer te horen over het werk van de wijkraad Leidsche Rijn. Je hebt tevens  de kans om het nieuw geopende buurtcentrum Parkwijk ‘Bij de Buren’ van binnen te zien.

Praktisch

De bijeenkomst duurt van 20 tot 22 uur met inloop vanaf 19.50 uur. Na afloop is er de gelegenheid om gezellig even na te praten bij een drankje. Adres: 1e Oosterparklaan 76 (naast Apotheek Parkwijk).

Cookieinstellingen