Minister Slob opent Week Tegen Pesten op Leidsche Rijnse basisschool

Foto: youtube

Volgende week is de landelijke Week Tegen Pesten. Minister Arie Slob opent deze op basisschool Waterrijk in Terwijde.

In de Week Tegen Pesten staat het voorkomen en aanpakken van pesten op school centraal, samen met het bevorderen van de sociale veiligheid in het onderwijs. Initiator Stichting School & Veiligheid organiseert dit jaar de week rond het thema Laat je zien! waarbij het gaat om wederzijds vertrouwen tussen leerling en leraar. De week wordt op maandag 17 september feestelijk geopend door de minister voor Basis- Voortgezet Onderwijs en Media, Arie Slob, op OBS Waterrijk in Utrecht. 

Opening Week Tegen Pesten

In aanwezigheid van 150 basisschoolleerlingen geeft minister Slob het startsein voor de week waar meer dan duizend scholen in Nederland aan meedoen. Hij gaat met leerlingen in gesprek over het thema van de week aan de hand van de trailer van de film Helemaal alleen. Deze film is speciaal voor de Week Tegen Pesten 2018 gemaakt door de van YouTube bekende vloggende Meester Yasin. Tot slot is er een optreden van ‘Avant Garde Collective’ , winnaars van het tv-programma Time to Dance 2018.

Meedoen via een livestream

Direct na de opening om 10.45 uur kunnen schoolklassen via het digibord een livestream volgen. In de livestream van maandag wordt gepraat over een uitzending van het EO-kinderprogramma de Anti Pest Club. Presentator Anne-Mar Zwart presenteert de livestream de volgende dagen in de Week Tegen Pesten elke dag vanuit een andere schoolklas. Daarbij zijn de kinderen uit de uitzending aanwezig. Via de chat kunnen scholen vragen stellen en na afloop meedoen aan een opdracht tegen pesten.

Werken aan vertrouwen

De Week Tegen Pesten 2018 staat in het teken van het werken aan wederzijds vertrouwen tussen leraar en leerling. Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat het voor leerlingen niet zomaar vanzelfsprekend is om naar de leraar te stappen als sprake is van een pestsituatie. Daar is vertrouwen voor nodig en daar werk je samen aan. Om leraren te helpen bij het verstevigen van de vertrouwensband met de leerling is speciaal voor de week lesmateriaal gemaakt door Stichting School & Veiligheid. Dit Laat je zien! Doeboek is gratis beschikbaar op www.weektegenpesten.com.

Partners

De Week Tegen Pesten is een initiatief van Stichting School & Veiligheid en komt ieder jaar tot stand in samenwerking met diverse partners. Dit jaar is nauw samengewerkt met de Evangelische Omroep en Meester Yasin (Yasin Yaylali), docent en bekend van zijn vlogs op YouTube.

Reacties

0