Zomervakantievet te lijf met Ricky

Foto: MB

Bootcamp voor beginners: ik ben er weer mee begonnen na de zomervakantie. Samen met Ricky (die in het oranje) van O2 Sports, die heel wat makkelijker zijn push-ups doet dan ik…

Ricky uit Vleuten begeleidt de bootcampers van O2 Sports in Leidsche Rijn op drie niveaus, maar ik denk dat ik voorlopig even blijf hangen op niveau 1; vermoeiend genoeg! We zijn deze dinsdagavond met z’n vijven en Fatma is nieuw. Zij beviel vier maanden geleden van haar tweede kind en wil weer back in shape na de bevalling. “Ik hoorde hierover en het leek mij wel wat. Lekker buiten, samen met anderen, op een niet te hoog niveau.” Ze heeft ‘eigenlijk nog nooit’ gesport bekent ze, en op haar 32ste wordt dat nu wel een keer tijd.

Konijnenkeutels

Het is vooral ook leuk, zo’n bootcamp in een groep. We lachen om de burpies – een soort maffe kikkersprongen – en de bearwalk (het woord zegt het al). Het is maar goed dat het al wat schemert, want stel dat bekenden mij hier als een soort debiele ‘beer’ met m’n kont in de lucht zien waggelen, bedenk ik me terwijl ik op handen en voeten door het gras schuif. “Ah shit, konijnenkeutels!” hoor ik naast me. Ja, die zijn er ook, en het risico bestaat dat je er midden in ligt met de sit-ups. Die konijnenkeutels weerhouden je er in elk geval van om met je hoofd de grond te raken, want keutels in je haar, dat wil je niet. Die sit-ups zijn trouwens best lastig als je nooit aandacht aan je buikspieren hebt besteed…

Sportcentrum Oudenrijn

Verder planken we – je weet wel, op ellebogen en tenen als een plank een beetje hangen -, doen we lunges en rennen die hele hoge brug in het Máximapark op en af. Telkens aangemoedigd door andere voorbijgangers, want het is best gezellig druk op dinsdagavond in het park. Na een uur en een kwartier schuiven we met z’n allen zeer voldaan Sportcentrum Oudenrijn in voor een kopje thee, koffie of een glas water. We kletsen na en concluderen: het is leuk, bootcampen met een clubje.

Hint: we zijn met z’n vijven en er mogen er best nog wat bij (en nee, wij zijn ook niet goed).

Gezelligheid

Het voordeel van O2 Sports is dat het óók om de gezelligheid draait. Basis is Sportcentrum Oudenrijn, daar verzamelen de deelnemers aan de lessen en drinken we na afloop wat. Dat schept een band en is gewoon ook leuk. En je ontmoet nog eens andere Leidsche Rijners. Fatma is in elk geval enthousiast. Volgende week is ze er weer bij.

Meer info: www.o2sports.nl

 

Cookieinstellingen