Groenewoud: nieuwe wijk aan randje Leidsche Rijn

Foto: maps

Groenewoud wordt een nieuwe, rustige buurt met veel groen en water. Het gebied ligt direct aan het Amsterdam-Rijnkanaal, aan de noordkant van het bedrijventerrein Papendorp. Randje van Leidsche Rijn. Er komen gezinswoningen en appartementen.

De gemeente Utrecht organiseert samen met ontwikkelaar Loostad een inloopavond. Tijdens deze avond kun je je mening, reacties en ideeën geven over de invulling van Groenewoud. Iedereen is welkom om mee te praten.

Wanneer: Maandag 3 september 2018
Hoe laat: Vrije inloop tussen 17.00 en 19.00 uur
Waar: De asfaltcentrale, Groenewoudsedijk 10 (ingang aan Taatsendijk)
Aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon binnenlopen.

Asfaltcentrale

Groenewoud verbindt Leidsche Rijn en Kanaleneiland. Langs het kanaal ben je zo in Leidsche Rijn Centrum en via de Prins Clausbrug kom je in Kanaleneiland. Op het terrein waar Groenewoud komt staat nu nog de asfaltcentrale. De asfaltcentrale gaat weg, maar ontwikkelaar Loostad kijkt of (een deel van) het gebouw kan blijven staan met een andere invulling.

Huur- en koopwoningen

Groenewoud krijgt tussen de 1.000 en 1.500 duurzame huur- en koopwoningen. Aan het Amsterdam-Rijnkanaal komt een aantrekkelijke fiets- en wandelroute met veel groen. Parkeerplaatsen liggen zoveel mogelijk uit het zicht, bijvoorbeeld onder de woningen. De eerste woningen worden waarschijnlijk al in 2021 gebouwd.

'

Reacties

article
15898
Groenewoud: nieuwe wijk aan randje Leidsche Rijn
Groenewoud wordt een nieuwe, rustige buurt met veel groen en water. Het gebied ligt direct
https://leidsche-rijn.nieuws.nl/2018/08/23/groenewoud-nieuwe-wijk-aan-randje-leidsche-rijn/
2018-08-23T13:28:13+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/417/2018/08/23132616/Schermafdruk-2018-08-23-14.27.23.png
Groenewoud Leidsche Rijn
Algemeen, Geen categorie, Gemeente, Wonen