Gedoe om komst Islamitische school naar Leidsche Rijn

Foto: A. Nasr

De gemeente Utrecht wil dat de Islamitische basisschool Al Aqram zich huisvest in het gebouw van basisschool De Klimroos in Leidsche Rijn. Dat blijkt uit een brief die ze aan de raad gestuurd heeft.

Niet iedereen is het daar mee eens; de sfeer tussen de gemeente en de school is inmiddels gespannen. Ambtenaren van de gemeente zijn door De Klimroos de toegang tot het gebouw ontzegd. Die ambtenaren wilden een schouw uitvoeren, ter voorbereiding op de inhuizing van de islamitische school.

Zeven lege lokalen

Al Arqam wil in het nieuwe schooljaar beginnen. Zowel het rijk als de gemeente hebben hun goedkeuring gegeven aan de nieuwe basisschool. De gemeente is in dat geval verplicht om voor huisvesting te zorgen. Het plan is om Al Arqam tijdelijk te huisvesten in zeven leegstaande lokalen van De Klimroos. In een later stadium moet dan permanente huisvesting geregeld worden.

Een ingang

De Klimroos heeft daar bezwaar tegen, ze vinden dat het gebouw zich niet leent voor inwoning. Er is maar één centrale ingang en één centraal trappenhuis. Bovendien is de relatief kleine bovenverdieping praktisch niet deelbaar, volgens de school. Het schoolbestuur ontkent dat men bang is leerlingen te verliezen aan de nieuwe school. Overigens is het nog niet duidelijk hoeveel leerlingen Al Aqram zich in het nieuwe schooljaar zullen inschrijven.

Driekoningenschool

Alternatieve locaties zijn volgens de wethouder niet beschikbaar. Zo is er wel een leegstaand schoolpand in De Meern. Het gebouw was vroeger van de Driekoningenschool, maar het pand aan de Ten Veldestraat zou eerst grondig verbouwd moeten worden. Daarnaast ligt dat gebouw volgens Al Aqram niet in de goede wijk. Ook andere plekken lijken ongeschikt.

(bron: RTVUtrecht)

Cookieinstellingen