Zaterdag kun je kamperen op het Berlijnplein

Foto: caravanitys

Voor één nacht kun je kamperen op het Berlijnplein, tussen de kunstwerken rondslenteren of hangen bij de tent. En er is een leuk programma.

Het terrein op het Berlijnplein is van RAUM!, de kunstenaarsplek bij dat kleurrijke houten bouwwerk. Camping RAUM! heet het er zaterdag 14 juli: een slaapfeestje ter ere van het 20-jarig bestaan van Leidsche Rijn. Kamperen is een perfect uitje om even uit de dagelijkse sleur te komen en het begin van de vakantie te vieren. Lekker relaxen voor de tent, genieten van de zon en proosten met leuke mensen die ontzettend dicht bij jou blijken te wonen.

Buren gratis

Wil je gratis overnachten? Breng dan je buurman of -vrouw mee. Bij Camping RAUM overnachten twee buren voor de prijs van één! Het werkt als volgt: reserveer bij je betaalde bestelling de ‘Gratis ticket voor mijn buur’-kaart, het geldige entreebewijs voor één van het tweetal. Maximaal één gratis kampeerplek per bestelling. Let wel: het verzorgen van de voorzieningen (o.a. tent) ligt bij de bezoekers.

Feest

Bij kamperen hoort natuurlijk vermaak. Daarom maken we er een groot feest van tijdens Camping RAUM, helemaal in de stijl van de kneuterige camping. Het programma:

Zaterdag 14 juli

  • 16:00 uur: Campingterrein open. Gratis toegang tot 23:00 uur!
  • 16:00 – 19:00 uur: Jeu de boules wedstrijden & memorytoernooi
    Geen camping is compleet zonder Jeu de boules en memory: kneuterig vermaak ten top. Maak jij je campingburen in?
  • 16:30 – 18:30 uur: Workshop door PJ Roggeband: maak je eigen handzame campingtuin
    Kun je niet op pad zonder je lievelingsplant, wil je een prikkelende tuindivider om je partner in de tent op afstand te houden óf wil je – wel zo praktisch – geen muggen in je tent of caravan? Doe dan mee met deze workshop! Timmer er lekker op los en geef je eigen draai aan je handige meeneemtuin.
  • 18:00 – 18:30 uur: Sneak preview ‘Geen Man Overboord’
    Het theatergezelschap Hangplek voor Ouderen, bestaande uit senioren uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern, tourt binnenkort langs de theaters. Hun voorstelling ‘Geen Man Overboord’ is gebaseerd op verhalen van leeftijdsgenoten in de wijk. Bij Camping RAUM laten ze ons al een paar scènes zien.
  • 18:30 – 19:00 uur: Opgooitent-invouw-competitie
    Ze zijn razendpopulair: opgooitenten die je binnen een handomdraai hebt neergezet. Maar hoe zit het met het invouwen, wie is daar het snelst in? Doe mee met deze spannende competitie.
  • 19:30 – 21:30 uur: Workshop door Lars Reen: Memory Dance
    Dansen op het Berlijnplein! Deze zomer geeft buurtbewoner en beeldend kunstenaar Lars Reen bij RAUM workshops ‘balfolk dansen’: een avond dansen op livemuziek. Balfolk is een stijl waarin alle Europese dansen voorbij komen: Scottish, bourree, mazurka, cercle, wals, polka en/of andro. Een partner of dansskills zijn niet vereist.
  • 21:00 – 23:00 uur: Avondexcursie met PJ Roggeband: dwaalsafari
    Dichtbij huis, maar toch ver weg: ga mee met deze wonderlijke expeditie vol opgejaagde verhalen, dolende zielen, merkwaardige plattegronden en vreemde woorden. Dit is een speciale versie van de tocht die PJ Roggeband – de eenzaamste band van Nederland – eerder ontwikkelde voor het festival Into The Great Wide Open op Vlieland.
  • 21:00 – 01:00 uur: Kampvuur met (ex-)VinexVrouwtje Marieke Dubbelman
    Hoe is het de afgelopen dertien jaar in Leische Rijn geweest? Ex-VinexVrouwtje Marieke Dubbelman draagt oude columns voor, bij een knus kampvuur met marshmallows en brood. 
  • Doorlopend: dj’s, badhuis Thermae (door Overtreders W), Artisanal Campingbar met campinghap à €7,50 p.p. & caravans van kunstenaar Pet van de Luijtgaarden

Zondag 15 juli

  • 9:00 uur: Ochtendgymnastiek & discodouchen
    Fris en fruitig wakker worden bij RAUM: strek je benen tijdens de ochtendgymnastiek en was je haren in de discodouche.
  • 10:00 – 12:00 uur: Het Grote Uitbrak Ontbijt
    Frühstücken op z’n Berlijns, gewoon op het Berlijnplein! Artisanal Campingbar verzorgt voor €9,- p.p. een campingbuffet met croissantjes, koffie, thee, verse jam, eitjes en nog véél meer. Wil je dit overheerlijke ontbijt niet missen? Reserveer een plekje via [email protected] – zo weet kok Daniël hoeveel hij moet inslaan.

DJ’S

Zaterdag 14 juli

Zondag 15 juli

  • 09:00 – 12:00 uur: Ochtendtunes door Prace

 

Cookieinstellingen